De exemplu, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) vine in sprijinul somerilor, absolventilor, refugiatilor, strainilor care au lucrat in Romania, persoanele care nu au putut ocupa un loc de munca dupa repatriere sau detentie, etc.
De asemenea, pot beneficia de servicii de formare profesionala si persoanele care desfasoara activitati in mediul rural si nu realizeaza venituri lunare sau realizeaza venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta in vigoare.
Acestia trebuie sa fie inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca ca sa beneficieze, in mod gratuit, de servicii de formare profesionala.
Serviciile de formare profesionala se asigura, gratuit, la cererea persoanelor angajate, cu acordul angajatorului, sau la cererea angajatorului, si pentru persoanele aflate in urmatoarele situatii:
a) au reluat activitatea ca urmare a incetarii concediului pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;
b) au reluat activitatea dupa satisfacerea stagiului militar;
c) au reluat activitatea ca urmare a recuperarii capacitatii de munca dupa pensionarea pentru invaliditate.
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
250 Modele Fise de Post
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Prevederile de mai sus se aplica in cazul in care cererea este formulata in termen de 12 luni de la data reluarii activitatii persoanelor, o singura data pentru fiecare situatie.
Lipsa locurilor de munca si saracia, cele mai mari probleme ale romanilor
Mai bine de 75% dintre romani considera ca problemele sociale ce tin de saracie, cum ar fi lipsa locurilor de munca in anumite zone, ar trebui rezolvate cat mai repede, fiind una din prioritati...citeste mai multe aici >>>
Sursa: ANOFM