Raspunsul specialistului:
Angajatorul la care sunt transferati salariatii il vom nota cu X iar angajatorul care ii transfera pe salariati il vom nota cu Y.
Dupa inregistrarea transferului colectiv, in registrul firmei X se vor inregistra contractele de munca transferate de la firma Y si in continuare contractele de munca nou incheiate de firma X. Astfel in registrul firmei X vor exista numerotate:
1. contractele incheiate de firma X inainte de transfer;
2. contractele incheiate de firma Y transferate firmei X;
3. contractele incheiate de firma X dupa transferul salariatilor firmei Y.
Daca la efectuarea operatiei de preluare de catre firma X, in fisierul continand contractele firmei Y se afla contracte ce au acelasi numar cu contractele aflate in registrul firmei X aplicatia va afisa un mesaj prin care se trimite catre sectiunea- Actualizare contracte preluate -pentru a corecta numerele de contracte precedate de semnul unei acolade mari (aceste contracte precedate de semnul acoladei mari sunt contractele al caror numar se dubleaza).
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Veti merge in sectiunea Actualizare contracte preluate si veti corecta contractele care au in fata semnul acoladei mari in sensul ca ii veti acorda un semn distinctiv spre exemplu veti mentiona – bis-.
Astfel, contractul firmei Y nr. 2 devine contractul firmei X nr. 2 bis daca si firma X are un contract nr. 2.
Nu exista o prevedere legala care sa stabileasca termenul maxim in care in Revisal se inregistreaza mutarea contractelor de munca din registrul de evidenta a salariatilor al cedentului in registrul cesionarului. HG 905/2017 nu face referire la acest aspect.
Recomandam ca inregistrarea sa se faca cel tarziu in ziua anterioare zilei in care are loc transferul.
Raspuns oferit de Irina Dumitrescu pentru PortalCodulMuncii.ro