Raspunsul specialistilor de la PortalCodulMuncii.ro:
Art.17 alin. (3) din Codul muncii stabileste ca, persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
a) identitatea partilor; Noua lege a pensiilor Ghid practic Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz 40 Modele de Regulament Intern
b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
c) sediul sau, dupa caz, domiciliul angajatorului;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
e) criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului;
f) riscurile specifice postului;
g) data de la care contractul urmeaza sa isi produca efectele;
h) in cazul unui contract de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora;
i) durata concediului de odihna la care salariatul are dreptul;
j) conditiile de acordare a preavizului de catre partile contractante si durata acestuia;
k) salariul de baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul;
l) durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana;
m) indicarea contractului colectiv de munca ce reglementeaza conditiile de munca ale salariatului;
n) durata perioadei de proba.
IMPORTANT!
Potrivit alin. (4) al aceluiasi articol, elementele din informarea prevazuta la alin. (3) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
Astfel, cum se poate observa la lit. d) este prevazuta fisa postului ca un element al contractului individual de munca iar la alin. (4) se prevede ca aceste element alaturi de celelalte se regaseste in contractul de munca. De aceea, fisa noului post trebuie sa fie semnata de salariat.
La schimbarea locului de munca se realizeaza o noua instruire intrucat conform art. 20 alin. (1) lit. b) din Legea 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca care stabileste ca, angajatorul trebuie sa asigure conditii pentru ca fiecare lucrator sa primeasca o instruire suficienta si adecvata in domeniul securitatii si sanatatii in munca, in special sub forma de informatii si instructiuni de lucru, specifice locului de munca si postului sau:
b) la schimbarea locului de munca sau la transfer;
Sursa: PortalCodulMuncii
Simion valentin 2018-08-31 16:22:31
Când spui la alt departament. În aceeași întreprindere (societate), sau personal delegat la altă societate, în urma unui contract de colaborare sau subcontractant. Sunt lucruri diferite. Cine ii face instructajul? Dacă este stipulat în contractul de prestări servicii sau colaborare? Beneficiarul sau prestatorul? Oricum nu ii trebuie altă fișa de post. În fișa lui trebuie prevazute toate situațiile (teren, loco, la depozitele diferitelor SC..SRL) .