Raspunsul specialistului:
La art. 16 din Legea nr. 53/2003 Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare se prevede expres la alin. (1^1) faptul ca ”Partile pot opta sa utilizeze la incheierea, modificarea, suspendarea sau, dupa caz, la incetarea contractului individual de munca semnatura electronica avansata sau semnatura electronica calificata”.
Inspectorii ITM veniti in control va pot solicita nu mai putin de 160 de documente
Nicio grija! Le puteti prezenta imediat ORICE document, intocmit fara greseala, in concordanta cu ultimele modificari legislative, detalii AICI >>>
Prin urmare, prin lege se stabileste expres ca doar doua tipuri de semnaturi electronice pot fi utilizate si anume: semnatura electronica avansata sau semnatura electronica calificata.
Astfel tipul de semnatura la care faceti referire – docusign - poate fi utilizat numai daca, din punct de vedere tehnic, se incadreaza fie in categoria de semnatura electronica avansata fie in categoria de semnatura electronica calificata.
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Intrucat nu suntem specialisti in tehnologia semnaturilor electronice nu ne putem pronunta asupra faptului daca semnatura mentionata face parte dintr-una dintre categoriile de semnaturi electronice mentionate mai sus.
Un raspuns oferit in august 2024, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.