Raspunsul specialistului:
Conform art. 12 alin.(2) si (3) din Normele metodologice din 2009 privind acordarea voucherelor de vacanta aprobate prin HG 215/2009:
(2) Cuantumul acordat salariatilor, altii decat cei prevazuti la art. 3 alin. (2), sub forma voucherelor de vacanta se stabileste, in conditiile legii, de catre angajatori proportional cu perioada de exercitare a raportului de serviciu sau durata contractului de munca, intr-un an calendaristic.
In cazul cumulului de functii, voucherele de vacanta vor fi acordate de catre angajatorii unde beneficiarii in cauza isi au functia de baza, potrivit legii, sau, dupa caz, de fiecare angajator proportional cu timpul lucrat, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
In consecinta, se pot acorda vouchere de vacanta proportional cu timpul lucrat (maxim 18.000 lei proportional cu 6 ore) in conditiile in care salariatul prezinta adeverinta de la angajatorul unde isi exercita functia de baza din care sa rezulte ca nu beneficiaza de vouchere la acest loc de munca.
Un raspuns oferit in iulie 2023 de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialistii in legislatia muncii si resurse umane.