De asemenea, orice superior ar mai trebui sa aiba in vedere un aspect foarte important: acela de a sti cum sa-i pastreze pe cei mai buni angajati. Nu este usor sa ii determini pe salariati sa creada ca firma in care lucreaza este cea care li se potriveste cel mai bine. Pentru ca acest lucru sa devina realitate, trebuie sa existe strategii bine puse la punct, iar managerii cu pricina trebuie sa le demonstreze angajatilor ca le pasa de evolutia acestora.
Care sunt acele tehnici de motivare a angajatilor?
1. Este important ca angajatii sa inceapa cu dreptul. Acest lucru se refera la faptul ca este foarte important ca inca de la inceput, procesul de integrare al angajatului sa fie unul benefic, atat pentru acesta cat si pentru companie. Noul angajat ar trebui sa beneficieze de tot sprijinul celor din jur si ar trebui sa aiba parte de intelegere din partea colegilor de echipa. Asa se va simti motivat si va dori sa devina cat mai bun, in domeniul sau de competenta.
Medicina muncii un aliat al angajatorului
250 Modele Fise de Post
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
2. Nevoia de siguranta, recunoastere si apartenenta sunt lucruri de care are nevoie orice angajat. Este important sa simti ca jobul tau este unul sigur, iar oamenii din echipa ta sunt competenti, in acest fel vei avea ce invata de la acestia. Nevoia de recunoastere este caracteristica oricarei fiinte umane, iar atunci cand vorbim de locul de munca, aceasta este si mai pregnanta. Daca vrei sa motivezi si incurajezi un angajat, ai grija sa-i arati si sa-i spui ca este important rolul sau in cadrul firmei.
3. Stresul nu trebuie sa existe. Sau daca exista, nu trebuie sa fie foarte mare, astfel incat sa puna presiuni inutile asupra angajatilor. Orice manager bun va face tot posibilul ca angajatii sa vina cu placere la munca, chiar si atunci cand au un termen limita. Cine urla si se manifesta violent cu siguranta nu va avea mai mult succes, ba chiar contra.