Conform unui studiu realizat de BCG si WFPMA, organizatiile cu o strategie solida de recrutare a angajatilor au obtinut o crestere de 3,5 ori mai mare a veniturilor decat cele care nu au o astfel de strategie.
In acest articol, vei descoperi rolul pe care il are managementul resurselor umane in dezvoltarea unei afaceri, precum si o serie de strategii prin care poti atrage si pastra angajatii valorosi in companie.
Formarea unei echipe solide
Managementul resurselor umane necesita o planificare strategica pentru a raspunde atat nevoilor in continua schimbare ale angajatorului, cat si cerintelor pietei muncii in continua evolutie.
In procesul de formare a unei echipe solide, recrutarea si selectia angajatilor joaca un rol important, si de aceea, este necesar ca, inca din faza de recrutare, sa evidentiezi atuurile si valorile companiei tale.
Aceste atuuri pot include investitii in tehnologii de ultima generatie, echipamente moderne si conditii de lucru atractive si sigure. De asemenea, facilitatile oferite angajatilor, precum programe de wellbeing, posibilitati de dezvoltare personala si profesionala, sunt foarte importante.
Daca resursele financiare reprezinta o problema in ceea ce priveste aceste investitii, poti apela la un credit pentru capital de lucru de la o institutie financiara nebancara (IFN). Astfel, daca firma ta are cel putin 12 luni de activitate, poti beneficia de:
- Credit pana in 235.000 RON si un consilier care te va ajuta cu intreg procesul pentru sume care depasesc 100.000 RON;
- Doar 2 documente necesare: extrasul de cont pe ultimele 3 luni si ultima balanta disponibila;
- Proces de aplicare 100% online pentru sume de pana la 100.000 RON;
- Perioada de rambursare de pana la 24 de luni pentru capitalul de lucru si de pana la 48 de luni pentru investitii;
- Amanarea platii ratei pentru 30 de zile, o singura data pe durata contractului.
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Aplicarea unui sistem de evaluare modern
Un alt rol important al managementului resurselor umane este de a lucra impreuna cu angajatorul la cresterea profesionala si umana a angajatilor. Planurile de crestere profesionala si programele de dezvoltare umana, precum workshopurile, programele de formare si training, sunt esentiale in aceasta directie. Astfel, angajatii se vor simti sustinuti si vor fi motivati sa isi dezvolte cunostintele si abilitatile.
Prin implementarea unui sistem de evaluare modern, angajatii vor primi feedback constant cu privire la performantele lor, ceea ce ii va ajuta sa isi identifice punctele forte si abilitatile pe care trebuie sa le dezvolte.
Consolidarea loialitatii angajatilor
Pentru atragerea si pastrarea angajatilor valorosi, sunt esentiale recompensele si beneficiile adaptate nevoilor lor. Pe langa beneficiile financiare, exista si alte tipuri de recompense care sa le arate angajatilor ca sunt apreciati. De exemplu, flexibilitatea programului si a modului de lucru poate fi un detaliu important pentru angajati, deoarece le ofera un echilibru mai bun intre viata profesionala si cea personala.
Politicile de promovare transparente, stimularea initiativei si a inovatiei sunt alti factori care contribuie la cresterea loialitatii angajatilor. In plus, crearea de noi oportunitati va incuraja angajatii sa ramana in cadrul companiei, stiind ca au posibilitatea sa evolueze.
Construirea unei scoli de talente
Recrutarea tinerilor talentati este o modalitate prin care companiile se pot dezvolta. Cu toate acestea, nu este suficienta doar angajarea lor. Formarea si dezvoltarea acestora sunt aspecte la fel de importante, pentru a corespunde cat mai bine cu valorile si obiectivele organizatiei.
Aceste lucruri se pot realiza prin includerea unor programe de mentorat, stagii de pregatire si dezvoltare, precum si implicarea angajatilor in proiecte inovatoare.
In concluzie, managementul resurselor umane joaca un rol cheie in dezvoltarea si succesul unei afaceri. Prin formarea unei echipe solide, aplicarea unui sistem de evaluare, consolidarea loialitatii angajatilor si construirea unei scoli de talente, companiile pot atrage si pastra angajati valorosi care sa contribuie la succesul pe termen lung al organizatiei.
Sursa foto: Shutterstock