Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Masuri privind izolarea la locul de munca pentru angajatii din centrele sociale rezidentiale

17 /Apr2020
Tags: servicii socialelocul de munca masuri coronavirus

Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS) a transmis Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) unele recomandari privind masura izolarii la locul de munca a angajatilor centrelor sociale rezidentiale.

Pentru aplicarea prevederilor Ordonantei Militare nr. 8, Ministerul Muncii recomanda DGASPC-urilor ca organizarea pe ture si stabilirea programului in centrele rezidentiale sa se realizeze cu consultarea angajatilor.

Seful de centru, inlocuitorul desemnat al acestuia sau coordonatorul personalului de specialitate stabileste personalul care trebuie izolat preventiv la locul de munca si organizeaza turele, pentru a asigura functionarea serviciului, se mentioneaza in comunicatul MMPS, citat de Agerpres.

De asemenea, se mentioneaza ca seful de centru si alte categorii de personal administrativ sunt inclusi in categoria personalului caruia i se aplica masura izolarii preventive la locul de munca, daca nevoile beneficiarilor serviciului social impun acest lucru sau daca nu poate fi asigurata permanenta cu celelalte categorii de personal.

Izolarea la locul de munca se realizeaza cu prioritate la sediul serviciului social, in masura in care exista spatiile necesare amenajate in acest sens, sau in spatiul identificat si asigurat de catre autoritatea administratiei publice locale, precizeaza MMPS.
Organizarea pe ture a personalului, precum si solutiile identificate pentru cazarea fiecarei persoane care este izolata preventiv la locul de munca se transmit conducerii furnizorului de servicii sociale.


De asemenea, autoritatile administratiei publice locale in a caror raza de competenta functioneaza serviciile sociale au obligatia sa asigure hrana zilnica a personalului, pe perioada izolarii preventive la locul de munca, precum si transportul de la domiciliu/resedinta la locul de munca, atat la inceputul perioadei de 14 zile de izolare preventiva, cat si la iesirea din izolarea la locul de munca.

In cazul aparitiei unei situatii medicale in cadrul unui serviciu social, personalul trebuie sa contacteze in prima faza medicul de familie si, in functie de recomandarile acestuia, se va contacta serviciul de urgenta 112, mentioneaza Ministerul Muncii.
In situatia in care paza unor servicii sociale este asigurata de firme specializate, trebuie evitat orice contact intre beneficiari si/sau personalul serviciului social cu personalul de paza, atrage atentia MMPS.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Masuri privind izolarea la locul de munca pentru angajatii din centrele sociale rezidentiale":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz

Atentie la hartuirea la locul de munca!

Protejati-va impotriva amenzilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz

Atentie la hartuirea la locul de munca!

Protejati-va impotriva amenzilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz".