"De indata ce bugetele ANOFM si ANPIS sunt alimentate, la finalul procedurilor interne, cu fondurile de la rectificarea bugetara, cea de-a doua parte a platilor pentru solicitarile verificate aferente somajul tehnic se si fac. M-am asigurat astazi ca totul este pregatit", a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de socializare, potrivit Agerpres.
Ministrul Muncii a anuntat, de asemenea, ca masurile economice necesare pentru perioada urmatoare vor fi supuse dezbaterii impreuna cu sindicatele si cu patronatele incepand de saptamana viitoare.
"Lucrez la proiectele de acte normative pentru sedinta de guvern de maine (joi, n.r.) dar si la propunerile Ministerului Muncii pentru pachetul de masuri post-criza pe care, asa cum am agreat cu sindicatele si patronatele astazi, le vom dezbate, in prima forma, incepand de saptamana viitoare. Maine (joi, n.r.) am consultari cu structurile asociative ale autoritatilor locale. Vreau sa las timp sa discutam aceste noi masuri care trebuie sa fie implementate la momentul oportun. Sunt constienta ca acestea sunt de o importanta capitala pentru piata fortei de munca. Stiu ca in contextul primelor masuri luate la inceputul crizei le-am cerut partenerilor sociali un efort de a parcurge documente intr-un ritm alert. Cat pot, voi incerca sa evit acest lucru acum", a mentionat Violeta Alexandru.
Totodata, Violeta Alexandru a precizat ca nu este necesar sa fie controlata de superiori, dar si ca nu este usor pentru oameni sa lucreze cu ea, deoarece foloseste un sistem de evaluare a indicatorilor adus din mediul privat.
"O buna parte din timp la Minister este munca administrativa. O munca care nu se vede dar care cere abilitati de management. Sunt obisnuita sa lucrez pe baza de obiective cu evaluari stricte asupra gradului de indeplinire. Nu este necesar sa fiu controlata de superiori pentru a vedea daca daca ma tin sau nu de treaba, in fiecare zi si nu in salturi. Eu nu pot, pur si simplu, sa stau sa treaca timpul, nu lucrez altfel decat pe baza de obiective (derivand din lege sau propuse de mine, suplimentar la obligatiile din lege pentru a face mai mult) si pe baza evaluarii gradului de indeplinire. Nu se lucreaza usor cu mine in acest mod - nu uit si nu evit sa evaluez rezultatele. Este un sistem bazat pe indicatori de performanta pe care il aduc, recunosc, din mediul privat. Cu un cost constand in ostilitatea celor care nu sunt obisnuiti asa. Nu tin la el din ambitie ci pentru ca am convigerea ca se poate face, pas cu pas, performanta in administratie (adica administratia sa devina performanta!)", a notat Violeta Alexandru.