Din dorinta si nevoia de a castiga mai mult, angajatii sunt tot mai interesati de schimbarea locului de munca, iar pachetul de beneficii si flexibilitatea sunt aspecte importante in contextul actual. Din ce in ce mai multi angajati sunt dispusi sa isi paraseasca locul de munca in urmatoarele 12 luni, pe fondul unei inflatii in crestere, a pietei fortei de munca in scadere, precum si a cresterii locurilor de munca ce ofera flexibilitate: 43% comparativ cu 7% in anul 2021. Mai mult de o treime dintre persoanele care prospecteaza piata (35%) sustin ca au ca obiectiv principal cresterea salariului, iar 25% isi doresc o crestere profesionala.
In privinta revenirii la birou, se observa o opozitie clara intre ceea ce isi doresc angajatorii si angajatii.
In timp ce 22% dintre angajatori au declarat ca isi doresc ca angajatii sa revina la birou 5 zile pe saptamana, 80% dintre angajati sustin ca vor sa lucreze remote cel putin doua zile pe saptamana.
In studiul EY „Reintoarcerea la munca. Noile conditii” sunt prezentate diferente majore intre cerintele angajatorilor si aspiratiile angajatilor. Sondajul s-a desfasurat in perioada ianuarie - martie 2022 in randul a 17.498 de angajati si 1.575 de angajatori cu 500 - 15.000 de angajati din 22 de tari din 26 de sectoare industriale.
Portal Codul Muncii
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Intr-un alt studiu, Randstad Workmonitor 2022, se arata ca pentru 79% dintre angajati este important sa aiba flexibilitate in ceea ce priveste locul de unde pot lucra. In plus:
- 59% nu ar accepta sa lucreze pentru o companie care nu este aliniata cu valorile lor;
- 56% si-ar da demisia daca locul de munca i-ar impiedica sa se bucure de viata...mai multe pe portalresurseumane.ro >>>