Cum arata candidatul perfect? Iata o intrebare la care trebuie sa gasim un raspuns destul de specific, mai ales in functie de firma la care se va face angajarea. Dincolo de aceste conditii care se schimba de la o industrie la alta, exista insa si factori stabili pe care ar trebui sa ii respecte orice candidat.
1. Au profilul de candidat public, usor accesibil si intocmit cu profesionalism
De la profilul completat temeinic pe LinkedIn si pana la un site personal, astfel de detalii fac o diferenta majora. Cu cat esti mai vizibil in mod pozitiv, cu atat ai toate sansele sa obtii rapid jobul dorit sau sa primesti o oferta de nerefuzat din partea unei companii care te vrea in echipa sa. Nu uita sa lasi la vedere si datele de contact!
2. Candidatii respecta formularele prin care aplica pentru un job si le completeaza in detaliu
Nu stiu cand ati depus ultima oara un formular la o institutie publica, dar cu siguranta ati avut grija sa completati fiecare spatiu si patratel cu date corecte, concise si fara vreo greseala. Cu aceeasi rigurozitate ar trebui tratata si cererea pe care o trimiteti catre potentialul angajator. Daca trimiteti si o scrisoare de intentie in care sa se vada ca v-ati dat silinta, va cresteti cu siguranta sansele de succes!
3. Sar peste cateva etape
Va temeti sa o luati pe calea cea scurta si sa trimiteti direct un e-mail angajatorului? Sa stiti ca, in cele mai multe cazuri, asta va ofera, din nou, mai multe sanse de castig. Dar ceea ce trimiteti catre persoana vizata trebuie sa respecte regulile de mai sus si sa denote faptul ca sunteti un profesionist, ca sunteti candidatul ideal pentru job si ca v-ati dat silinta cand ati scris e-mailul, CV-ul si scrisoarea de intentie.
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
4. Sunt usor de gasit
Daca va cautati un loc de munca, dar va inchideti telefonul si plecati intr-un concediu de trei zile imediat dupa ce ati trimis aplicatia pentru job, trebuie sa va revizuiti un pic (mai mult) strategia. Cele mai bune rezultate se obtin cand sunteti perseverenti si cand… raspundeti la telefon.
5. Nu amana interviurile
Nu uitati, voi va doriti sa fiti la compania respectiva si nu compania este cea care va vrea obligatoriu pe voi. Nu este un joc de putere si nici o negociere. Daca sunteti sunati si chemati la interviu, acceptati ora la care vi se propune sa veniti. Bineinteles, doar daca va este cu adevarat imposibil sa mergeti tocmai atunci. Dar, in cele mai multe cazuri, este bine sa demonstrati ca sunteti cu adevarat interesat sa obtineti jobul in cauza.
6. Sunt sinceri
Oricat ne-am dori sa impresionam angajatorul, nu putem umfla exagerat competentele si in niciun caz nu ar trebui sa includem expertize acolo unde avem nivel de incepatori. Este mult mai bine sa punem accent pe ceea ce stim deja, sa exploatam acele abilitati si sa dam dovada de optimism in capacitatea noastra de a invata din mers si de a excela in mod sincer.
7. Nu se tem de competitie
Candidatii care au incredere in ei inteleg ca exista loc sub soare pentru totdeauna astfel ca nu se tem sa faca si alte recomandari care-i vizeaza pe profesionistii din acelasi domeniu. Faptul ca intelegem ca e important sa fim dedicati companiei denota implicarea noastra si adauga o bila alba in favoarea noastra.