Astfel, in concret, 47% dintre salariatii respondenti au in vedere trecerea la un regim de freelanceri, fiind motivati flexibilitatea programului si independenta pe care o ofera acest tip de activitate.
De asemenea, pentru alti 15% dintre respondenti, arata sondajul BestJobs citat de Agerpres, motivatia de a lucra ca freelanceri consta in libertatea de a lucra de oriunde, in vreme ce 12% spera sa obtina venituri mai mari ca freelanceri.
Totodata, un procent de 38% dintre angajatii salariati prefera munca de acasa, 12% s-ar muta intr-o zona rurala din Romania, 10% s-ar muta de la munte, iar 9% intr-o destinatie exotica.
Potrivit sondajului, 70% dintre respondenti considera ca va fi nevoie sa lucreze si in afara programului normal de lucru, iar 23% sunt de parare ca, lucrand ca liber-profesionisti, vor munci si in timpul liber.
49% dintre respondentii la sondaj, arata aceeasi sursa, au transmis ca accepta sa lucreze in timpul liber doar in situatii exceptionale, in timp ce 25% nu au nicio problema sa munceasca atunci cand seful le solicita ajutorul.
In acelasi timp, potrivit Agerpres, 15% au declarat ca ar fi de acord sa rezolve sarcini legate de munca in timpul liber daca sunt recompensati suplimentar fata de salariu, iar 11% au spus ca, de obicei, refuza categoric cerinte legate de job atunci cand sunt in timpul liber.
250 Modele Fise de Post
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Totodata, 47% dintre respondentii la sondaj au declarat ca aleg sa desfasoare activitati suplimentare pentru a-si creste veniturile, alti 30% s-au ocupat de proiecte profesionale suplimentare locului de munca pentru dezvoltarea personala si cunoasterea de zone noi de activitate, 18% pentru a ajuta alti oameni, iar 6% pentru a-si dezvolta un portofoliu.
Domeniile care permit cel mai mult angajatilor sa lucreze in afara timpului de birou sunt Tehnic (24%), Educatie si Training (16%), Vanzari (14%), Financiar si Contabilitate (10%) si IT (8%).