Asa se face ca angajatorii sunt ingrijorati, dat fiind faptul ca tot mai putini candidati vin la interviu, asa ca nu prea au de unde alege.
Asadar, cererea este mai mare decat oferta, iar de aici se poate naste o criza a fortei de munca, in sfera vanzarilor si a retail-ului.
Specialistii de la HR Smartree au mai declarat ca multi tineri sunt atrasi de domeniile noi aparute pe piata, cum ar fi cel al antreprenoriatului. Asa ca multi proaspat absolventi isi doresc sa fie pe cont propriu.
Tinerii au asteptari salariale mult mai mari decat generatiile trecute. De asemenea, doresc sa evolueze cat mai rapid in cadrul companiilor unde lucreaza. Joburile in vanzari sunt considerate in acest moment ca fiind cele mai putin valoroase, in cadrul unei firme.
Pe de alta parte, angajatorii nu sunt dispusi sa ofere salarii mai mari pentru aceste posturi, acestia oferind minimul pe economie, plus bonusuri, ceea ce nu ii stimuleaza pe tineri. Practic, castigurile salariale scazute sunt principalul motiv pentru care acesti tineri nu sunt interesati de joburile din vanzari.
Munca de la distanta, o facilitate preferata de tinerii angajati
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Munca de la distanta a inceput sa fie din ce in ce mai populara si in Romania, iar angajatii se impaca bine cu aceasta metoda de lucru si nici nu este de mirare.
Potrivit unui studiu al companiei Smartree din ce in ce mai multi romani practica munca de la distanta. Desigur ca in momentul prezent aceasta a devenit mult mai accesibila decat in trecut, datorita evolutiei tehnologice...citeste mai multe aici >>>