In acest context, un raport realizat de Deloitte si citat de Agerpres, ne arata ca numarul de business-uri din Romania care utilizeaza tehnologia cloud trebuie sa creasca cu 62 puncte procentuale. Cu alte cuvinte, numarul specialistilor in ITC trebuie sa se majoreze cu 600.000, pentru a se atinge obiectivele prezentate mai sus.
Raportul intitulat "Progresul catre ambitia UE privind Deceniul Digital", arata ca trebuie indeplinite anumite obiective cheie pana in 2030 in diferite arii digitale.
Concret, acestea reflecta viziunea UE pentru transformarea digitala a Europei si reprezinta un element esential pentru ca Europa sa-si mentina competitivitatea globala, intr-o lume care se afla in perpetua schimbare.
Doar 13% dintre afacerile din Romania au servicii de cloud computing
Conform raportului, se pare ca in Romania doar 13% dintre afacerile au, in momentul de fata, servicii de cloud computing, de unde si decalajul de 62 de puncte procentuale fata de tinta stabilita pana in 2030, de 75%.
"Serviciile cloud pot contribui la cresterea securitatii datelor, cresterea eficientei, pot ajuta companiile sa se extinda, sa obtina informatii valoroase si sa diminueze costurile, ceea ce inseamna ca sunt esentiale pentru a le asigura acestora succesul, capacitatea sa creasca si sa sustina competitivitatea Europei", este specificat in comunicatul Deloitte.
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Legis Plus Legislatia Muncii
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
In ceea ce priveste numarul de specialisti in ITC la nivel de UE, se poate remarca faptul ca in prezent exista 8,43 milioane. Cea mai mare crestere a numarului de specialisti s-a remarcat in tari precum Germania, Irlanda si Ungaria in ultimul an.
Cu toate acestea, numarul lor trebuie sa creasca de mai bine de 2 ori pentru a atinge tinta Deceniului Digital de 20 de milioane de specialisti in ITC.