Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Persoanele de peste 45 de ani aplica cel mai rar la joburile din platformele online

24 /Oct2024
Persoanele de peste 45 de ani aplica cel mai rar la joburile din platformele online
Tags: joburi aplicari onlinepersoane trecute de 45 de ani aplicari online

Ca persoanele trecute de o anumita varsta sunt mai reticente in ceea ce priveste schimbarea, este un fapt binecunoscut.

De aceea, nu ar trebui sa ne surprinda ca persoanele din segmentul de varsta 45+ formeaza categoria profesionala cu cel mai scazut nivel de activitate din punctul de vedere al aplicarilor si al intentiei de schimbare a carierei, avand putin peste 100.000 de aplicari pe luna.

In comparatie, candidatii care au intre 25 si 35 ani ani cumuleaza lunar aproape 400.000 de aplicari, cei intre 18 si 24 de ani 350.000 de aplicari, iar cei intre 36 si 45 de ani aproape 200.000 de aplicari, arata eJobs.ro.

"Mai exista o categorie aflata sub 45 de ani, este vorba despre candidatii care au mai putin de 18 ani, unde se inregistreaza aproximativ 10.000 de aplicari pe luna, insa aici vorbim despre o baza relativ restransa de candidati, in conditiile in care legea permite dreptul la munca doar dupa implinirea varstei de 16 ani. Raportat la un bazin total atat de mic, dar si la faptul ca acestia au deja o ocupatie de baza, respectiv cea de elev, este de asteptat ca si activitatea lor pe piata muncii sa fie limitata. Prin urmare, nu se pot compara de pe picior de egalitate cu celelalte segmente de candidati", a explicat Roxana Draghici, Head of Sales in cadrul companiei.

Doar 10% dintre aplicari au revenit din partea celor trecut de 45 de ani

De la inceputul anului, din cele peste zece milioane de aplicari de pe eJobs.ro, doar 10%, respectiv un milion, au venit din partea candidatilor care au mai mult de 45 de ani. Domeniile in care si-au cautat de lucru au fost retail, constructii, servicii, transport / logistica si servicii financiare. Cel mai scazut interes a fost manifestat pentru ofertele postate de angajatorii din educatie / training, media / internet, oil&gas, asigurari, real estate, marketing sau IT.

"Sunt cateva elemente specifice care deosebesc zonele de interes ale acestei categorii de varsta de cele ale segmentelor cu varsta mai scazut. Spre exemplu, cu cat vorbim despre joburi in domenii care cer un nivel mai ridicat de digitalizare, de cunoastere fluenta a uneia sau mai multor limbi straine sau cu cat ritmul de lucru este mai dinamic, cu atat candidatii sunt mai reticenti in a aplica. De altfel, si sondajele noastre arata ca, pe masura ce inainteaza in varsta, candidatii pun pret mai degraba de stabilitate, pe un mediu de lucru predictibil si pe un anumit grad de confort pe care angajatorii il pot oferi mai degraba decat pe aspecte precum posibilitatea de a lucra de acasa sau oportunitatile de crestere in cariera", a mai adaugat Roxana Draghici, potrivit Agerpres.

Daca la nivel general, procentul de aplicari pentru joburile remote este de aproximativ 15% din total, in ceea ce priveste aplicarile candidatilor care au peste 45 de ani, ponderea nu depaseste 5%. Reticenti sunt si cand vine vorba despre mutarea in afara tarii, in conditiile in care doar 1,6% dintre aplicarile pentru aceasta categorie de varsta sunt pentru locurile de munca din strainatate.

Cu acelasi argument al stabilitatii, mai mult de 90% dintre aplicari vizeaza job-urile full time. Doar 70.000 din cele unb milion de aplicari inregistrate de la inceputul anului sunt pentru locuri de munca part time.

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Persoanele de peste 45 de ani aplica cel mai rar la joburile din platformele online":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz

Atentie la hartuirea la locul de munca!

Protejati-va impotriva amenzilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz

Atentie la hartuirea la locul de munca!

Protejati-va impotriva amenzilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz".