De multe ori, acestea se pot dovedi chiar mai eficiente decat o simpla marire a salariului.
1. Recunoasterea meritelor
Recunoasterea ar trebui sa fie intotdeauna explicita. Un angajat ale carui performante sunt trecute cu vederea in mod repetat, va fi mai putin inclinat sa lucreze la fel de eficient. Aprecierea este un semn de atentie, iar angajatii buni sunt stimulati de atentia pozitiva.
2. Training continuu
Niciodata nu poate fi vorba de "prea mult training". Dezvoltarea profesionala nu trebuie limitata la anumite perioade sau anumite domenii. Sesiunile de training planificate strategic, tinand cont de preferintele si abilitatile angajatului, pot creste in mod smnificativ motivatia sa profesionala.
3. Stabilirea planului de cariera
In cadrul oricarui tip de organizatie, salariatii vor sa stie ce viitor profesional au. Angajatul care se simte incurajat sa treaca la etapa urmatoare in cadrul companiei sau sa incerce o activitate noua, in cadrul altui departament, va fi in mod cert mai performant decat un angajat care se simte blocat pe un post care nu mai reprezinta o provocare.
4. Zile libere suplimentare
Timpul liber este aproape la fel de pretios pentru angajati ca beneficiile salariale. Angajatorul poate stabili anumite obiective la nivel individual sau de echipa, a caror realizare sa fie recompensata cu acordarea unor zile libere suplimentare. In plus, o mai mare flexibilitate in ceea ce priveste ora de incepere a programului, durata pauzei de masa sau posibilitatea de a lucra de acasa in anumite conditii, va contribui in mare masura la cresterea satisfactiei angajatilor.
5. Conditii de munca excelente
Conform celor mai recente studii privind gradul de multumire a angajatilor, conditiile de munca se afla printre cele mai importante elemente. Locatia, sediul, confortul si chiar decorul interior influenteaza semnificativ modul in care angajatii percep locul de munca. Orice imbunatatire a conditiilor de munca, in special ca raspuns la solicitarea directa venita din partea salariatilor, ii va ajuta sa se considere apreciati.
6. Roluri de lideri
Cei mai multi oameni sunt stimulati de pozitiile de conducere. Fie ca e vorba de conducerea unei echipe pe un anumit proiect, de responsabilitatea organizarii unei sedinte sau de sustinerea unui workshop intern, angajatii au nevoie de oportunitatea exercitarii rolului de lider. In plus, in acest mod puteti identifica si potentialii lideri pentru functii-cheie.
taica 2016-04-07 12:48:25
Căutam operator/operatoare calculator pentru publicare anunțuri. Nu este necesară prea multă experiență. Se lucrează comod de acasă sau de oriunde aveți acces la internet. Se oferă contract de comision. Cerințe: cunoștințe minime PC, seriozitate, perseverență, conexiune internet. Se acordă instruire gratuită sub forma unor lecții trimise pe mail. Câștigul depinde numai de dvs. Mai multe detalii puteți obține trimițând un e-mail cu subiectul ”INFORMAȚII” pe adresa seracin1946@yahoo.com