Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton- Liderul informatiilor specializate din Romania
portal-resurseumane.ro

Ce greseli sa eviti daca esti un manager incepator

13 /Apr2016
Tags: managermanagement echipaleadershiplider

Tocmai ti-ai indeplinit visul de a deveni manager? Felicitari! Acum e indicat sa iei in considerare urmatoarele recomandari pentru a evita grelile frecvente ale managerilor incepatori.

Inainte de toate, pentru o perspectiva corecta asupra situatiei, este necesara distinctia intre management si leadership. Celebrul consultant american Warren G Bennis afirma ca "Liderii sunt oamenii care fac ceea ce trebuie. Managerii sunt oamenii care fac lucrurile cum trebuie".

Leadership-ul presupune crearea unei viziuni de succes si transmiterea acestei viziuni intregii echipe, astfel incat toti membrii sa se simta inspirati si motivati pentru succes.

Managementul, pe de alta parte, implica responsabilitatea implementarii eficiente a viziunii initiale. Cele doua roluri se intrepatrund uneori, iar un manager de top trebuie sa fie capabil de a le imbina.

Viziunea initiala reprezinta fundatia oricarui proiect de succes, structura care ii va asigura consistenta ulterioara. Insa implementarea este cea care aduce la viata viziunea, prin intermediul etapelor strategice.

Care sunt cele mai comune greseli pe care le fac managerii la inceput de drum?

- cred ca se pot baza exclusiv pe competentele lor profesionale si pe experienta, pentru a reusi ca manager. Este mult mai important sa iti dezvolti abilitatile de comunicare, de motivare a angajatilor si de managament al echipei

- incearca sa demonstreze ca sunt independenti si evita sa se consulte in mod regulat cu superiorul lor. Seful tau nu este omul pe care ar trebui sa-l surprinzi. Incearca sa gasesti echilibrul intre comportamentul asertiv si comunicarea eficienta.

- manifestarea inadecvata sau exagerata a autoritatii. Asigura-te ca tot ceea ce le ceri angajatilor este in interesul companiei, si ca o faci intr-un mod care sa le respecte individualitatea.

- absenta comunicarii cu clientii sau cu celelalte departamente. Ca manager, este esential sa stii ce asteptari au clientii sau celelalte departamente de la echipa ta. Chiar daca iti organizezi perfect departamentul, numai feedback-ul te poate ajuta sa evoluezi si sa te asiguri ca faci ceea ce trebuie.

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ce greseli sa eviti daca esti un manager incepator":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

NOU! Teste de Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

Recrutati cei mai buni oameni pentru firma dvs!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor".
bufff
© copyright 2012 - 2025 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

NOU! Teste de Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

Recrutati cei mai buni oameni pentru firma dvs!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor".