Pe scurt, este greu sa mai gasesti meseriasi sau specialisti, iar recruiterii au mari dificultati in a gasi salariati in special in aceste anumite domenii. In constructii si in IT exista un mare deficit de angajati, iar multi angajatori incep sa recurga la noi metode pentru a gasi oamenii de care au nevoie.
Cei din domeniul constructiilor au inceput sa apeleze la forta de munca straina, cum ar fi muncitorii din Vietnam sau India. Iar cei din domenii in care se cer specialisti au ajuns la concluzia ca formarea si pregatirea acestora poate fi cea mai buna idee.
In special ca in acest mod poti forma angajatul dupa propriile strategii, iar acesta s-ar putea adapta foarte bine. Asadar, se merge pe angajarea acelor candidati care au abilitatile necesare.
Angajatorii incep sa fie dispusi sa ofere cat mai multe beneficii, pe langa cele financiare, iar romanii apreciaza aceste aspecte din plin. Conform unui studiu eJobs, se pare ca facilitatile cele mai dorite de angajatii romani nu implica partea financiara.
Desigur ca cei mai multi candidati au asteptari salariale mai mari fata de anii trecuti, dar nu acest lucru este cel mai important pentru majoritatea. Cei mai multi isi doresc un program flexibil si munca remote.
Astfel, munca suplimentara si orele petrecute la birou ii impiedica sa fie alaturi de cei dragi. Asa ca tanjesc dupa un program de munca mai flexibil. In special cei care au copii.
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Legis Plus Legislatia Muncii
Desigur ca si telemunca este un beneficiu ravnit de romani. Asa ca acestia isi doresc sa lucreze si din alte locuri decat sediul propriu-zis al companiei. Asa ca, din ce in ce mai multe companii incep sa respecte aceste doleante. Exista deja mai multe firme care ofera, ca beneficiu, munca remote cel putin o data pe saptamana.
Asa ca, intr-o tara in care piata muncii este mai vulnerabila ca oricand poate ar trebui sa te gandesti sa inserezi aceste 2 aspecte in pachetul salarial.
Aveti un nou act normativ de gestionat – Legea 81/2018 – care abordeaza si reglementeaza un concept ce incepe deja sa afecteze in mod semnificativ relatiile de munca din Romania.
Este vorba despre telemunca, anume acea forma de organizare a muncii prin care salariatul (numit acum telesalariat) nu mai trebuie sa vina la sediul angajatorului pentru a presta activitatea specifica postului. El poate lucra de oriunde (de acasa, cel mai adesea), folosind tehnologia informatiilor si comunicatiilor....totul despre telemunca aici >>>