Chiar daca ai deja o strategie bine pusa la punct si obiective masurabile foarte clare, succesul unei echipe depinde, in mare masura, si de modul in care membrii sai sunt coordonati.
Iata cele mai importante principii pe care trebuie sa te bazezi pentru a garanta succesul echipei tale:
Delegarea sarcinilor
Una din prioritatile oricarui manager de echipa trebuie sa fie delegarea. Delegarea corecta presupune trasarea eficienta a sarcinilor si repartizarea lor in mod optim. Incepe prin a comunica echipei care sunt rolul si obiectivele sale principale.
Pasul doi consta in evaluarea competentelor, experientei si indatoririlor fiecarui membru, astfel incat sarcinile sa fie repartizate corespunzator.
Motivarea personala
Porneste de la convingerea ca totii membrii echipei au ceva unic de oferit si ca muncesc cu entuziasm. Insa, atunci cand vine vorba de motivare, este esential sa te raportezi la fiecare in mod individual. Acorda fiecaruia in parte sustinerea de care au nevoie pentru performanta maxima.
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Dezvoltarea echipei
Cea mai eficienta metoda de dezvoltare a unei echipe este feedback-ul constructiv din partea managerului. Evaluarea constanta si flexibilitatea in privinta directiei generale vor asigura imbunatatirea permanenta a rezultatelor. Ajuta angajatii sa devina versiunea lor profesionala cea mai buna! Indruma-i in directia care le dezvolta cel mai bine abilitatile.
Comunicarea cu oamenii din afara echipei
Seful tau este cea mai importanta persoana din afara echipei cu care trebuie sa comunici eficient. Nu ezita sa ii prezinti atat rezultatele echipei tale, cat si obstacolele care va impiedica sa performati optim. Propune variante pentru imbunatatirea activitatii si fii deschis la sugestiile sale.
La fel de important este sa fii atent si la modul in care interactioneaza echipa ta cu alte departamente. In cazul in care exista confuzii sau blocaje de comunicare, actioneaza prompt si echidistant. Incurajeaza o mai buna comunicare intre membrii echipei tale si celelalte echipe cu care colaboreaza.