Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton- Liderul informatiilor specializate din Romania
portal-resurseumane.ro

Esti un recruiter bun sau un recruiter excelent?

24 /Mar2016
Tags: recrutareresurse umanerecruiter hr

Recrutarea este, de cele mai multe ori, doar o etapa in dezvoltarea carierei de specialist in Resurse Umane. Din acest motiv, prea putini profesionisti HR se dedica in mod real descoperirii si aplicatii celor mai bune solutii de recrutare.

In departamentele de resurse umane ale celor mai multe organizatii, exista prea putine oportunitati de dezvoltare pentru recruiteri, ceea ce limiteaza si mai mult masura in care acestia pot propune inovatii in procesul de recrutare.


Descoperirea celor mai bune talente pentru o organizatie presupune mai mult decat calitatile asociate in mod traditional cu domeniul resurselor umane. Iar profesionistii care devin cunoscuti drepti experti in recrutare impartasesc o serie de interese, inclinatii si calitati "imprumutate" din alte medii de specialitate.


Urmatoarele abilitati sunt cele care fac diferenta intre recruiterii care exceleaza si recruiterii care doar isi fac meseria:

Interesul real in comunicarea autentica

Iata un adevar fundamental in HR: un recruiter nu poate avea succes fara abilitatea de a cunoaste si de a crea relatii durabile cu cei mai talentati oameni. 'Networking"-ul ramane un concept sec fara placerea autentica de a intalni in permanenta noi oameni si capacitatea de a intui pozitia ideala pentru omul potrivit.

Puterea de influenta si pasiunea pentru marketing

In conditiile in care mobilitatea fortei de munca a crescut tot mai mult, iar majoritatea expertilor aleg sa lucreze ca freelanceri, atragerea celor mai buni angajati presupune abilitati de vanzare. Un recruiter bun va sti sa gaseasca oamenii potriviti, dar numai un recruiter excelent va reusi sa le prezinte oferta ideala pentru a-i pastra. Diversitatea canalelor de comunicare folosite este o parte esentiala a strategiei de recrutare pentru cele mai competitive posturi.


Personalizare si accentuarea unicitatii

Dincolo de puterea brand-ului pentru care se fac angajarile, fiecare anunt ar trebui sa fie personalizat, in toate etapele recrutarii. Pentru cele mai bune rezultate, fiecare post necesita o abordare personalizata. Cei mai buni recruiteri pun accentul intotdeauna pe aspectele care confera unicitate unui post, unei organizatii sau unor manageri.

Transformarea tehnologiei intr-un avantaj

A fi la curent cu cele mai noi evolutii digitale nu inseamna in mod automat ca si beneficiile vor fi pe masura. Recruiterul de top stie sa selecteze noutatile care ii pot utile in mod real si foloseste ceea ce stie in avantajul sau. In timp ce unii specialisti in recrutare evita complet tehnologia, iar altii se bazeaza intr-o masura prea mare pe soft-uri si comunicarea virtuala, recruiterii performanti testeaza diverse variante si se axeaza intotdeauna pe ceea ce aduce rezultate.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Esti un recruiter bun sau un recruiter excelent?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

NOU! Teste de Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

Recrutati cei mai buni oameni pentru firma dvs!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor".
© copyright 2012 - 2025 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

NOU! Teste de Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

Recrutati cei mai buni oameni pentru firma dvs!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor".