Nu a existat niciodata relatie de iubire, relatie de buna colegialitate, relatie de colaborare fructuoasa intre angajati si angajatori daca nu a existat incredere in prealabil.
Cum se consolideaza relatia de incredere intre angajati si angajatori?
1. Angajatorul trebuie sa asigure un climat pozitiv, de incredere, o politica transparenta.
2. Deciziile trebuie luate in mod clar pentru toata lumea. Promovati angajatii pe criterii cunoscute si acceptate de toata lumea. Concediati conform procedurilor si pe baza argumentelor concrete
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
3. Respectati fisele de post ale salariatilor.
4. Atunci cand compania trece prin perioade dificile, scandaluri, litigii sau situatii care pot afecta salariatii in vreun fel, comunicati totul prin intermediul persoanelor desemnate.
5. Oferiti salarii corecte si cat mai bine pozitionate in acord cu ce se intampla in piata. Angajatii se pot simti trasi pe sfoara daca le acordati salarii sub nivelul pietei.
6. Nu lasati conflictele nerezolvate. Adresati-le in momentul in care ele se ivesc.
7. Nu lasati zvonurile sa prinda viata. Angajatii toxici pot lansa zvonuri care sa duca la demisii. Pana acolo, increderea angajatilor se poate zdruncina din temelii doar pentru ca la mijloc sunt lansate zvonuri foarte periculoase.
8. Oferiti si cereti feedback in mod constant. Reprezinta una dintre cele mai bune forme de comunicare intre companie si angajatii sai. Mentineti acest canal deschis si veti primi primele semnale cand neincrederea intervine intre voi, cand exista neintelegeri, indoieli, nelamuriri.
Nu uitati! Acolo unde exista neincredere, raporturile de munca sunt intotdeauna strict temporare, ultimul lucru care ar putea aduce valoare unui brand de succes.