Cel putin asa arata datele unor studii realizate de companiile de recrutari din Romania. Asa se face ca tinerii din generatia Millennials (tinerii nascuti intre 1980-2000, care fac parte din generatia "digitala") au scapat de corvoada interviurilor clasice, cand toti candidatii erau extrem de intimidati si incercau sa ofere raspunsuri cat mai elaborate, in speranta ca vor atrage atentia angajatorilor.
Ce ii intereseaza pe tinerii din generatia Millennials?
Specialistii HR au ajuns la cateva concluzii importante, in acest sens, iar castigul salarial nu mai este demult singura motivatie a tinerilor. Daca vor sa ii atraga pe acestia in cadrul companiilor multinationale care si-au deschis sucursale si in Romania, managerii trebuie sa raspunda necesitatilor viitorilor angajati.
Multi dintre candidati sunt interesati de: beneficiile extrasalariale, daca pot beneficia de un program de munca flexibil, ce oportunitati de a evolua profesional au in cadrul firmei si distanta de acasa pana la sediul firmei. Acestea sunt doar cateva dintre aspectele care ii framanta pe tinerii din ziua de astazi, atunci cand vine vorba de angajare.
Daca in general angajatorii au renuntat la testele de evaluare, din cadrul interviurilor, exista si sectoare, cum ar fi cel tehnic, unde acest lucru nu ar fi oportun.
De ce tinerii care ocupa pozitii entry-level sunt slab pregatiti. Explicatiile specialistilor
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Legis Plus Legislatia Muncii
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Intr-o lume in care tot mai multi tineri par sa nu aiba habar de meseriile pentru care s-au pregatit in timpul instruirii profesionale, specialistii incearca sa gaseasca motive, pentru a intelege mai bine fenomenul.
De ce in ziua de astazi tot mai multi tineri, in special cei care se afla la inceput de drum, ocupand pozitii entry-level, sunt tot mai slabi pregatiti?
Cei care au analizat situatia au ajuns la concluzia ca...citeste mai multe aici >>>