Raspunsul specialistului:
Conform art. 34 alin. (1) din Normele de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, in vederea acordarii certificatelor de concediu medical, platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate au obligatia sa elibereze asiguratului adeverinte, pe suport hartie sau prin mijloace de transmitere la distanta, din care sa rezulte numarul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca avute in ultimele 12/24 de luni, dupa caz, conform modelului prevazut in anexa nr. 7.
Calcul zile concediu medical
Astfel, angajatorul trebuie sa mentioneze in adeverinta numarul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca avute in ultimele 12/24 de luni inclusiv zilele realizate la alt angajator intrucat textul citat nu distinge dupa cum sunt realizate la el sau la alt angajator in decursul perioadei de 12/24 de luni.
Prin urmare, daca angajatorul curent are adeverinta de la angajatorul precedent din care rezulta numarul de zile de concediu medical de care a beneficiat salariatul la acest angajator precedent, angajatorul curent va mentiona in adeverinta inclusiv aceste zile, in speta prezentata se vor mentiona 10 zile.
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Raspuns oferit de Rodica Mantescu, Specialist in legislatia muncii, pentru PortalCodulMuncii.ro >>