Contributia la un fond de pensii facultative poate fi de pana la 15% din venitul salarial brut lunar.
Conform art.76 alin. (5) din Legea 204/2006, angajatorul constituie si vireaza lunar contributia datorata de fiecare angajat care a aderat la un fond de pensii facultative, pe baza unui exemplar al actului individual de aderare la prospectul schemei de pensii facultative incheiat cu un administrator.
Ghid complet privind contributiile aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2023! O lucrare unica pe piata lucrarilor dedicate domeniului salarizarii!
Beneficiati de explicatii clare si profesioniste oferite de specialistul Rodica Mantescu, detalii AICI >>>
Contributiile la un fond de pensii facultative potrivit Legii nr. 204/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si cele reprezentand contributii la scheme de pensii facultative, calificate astfel in conformitate cu legislatia privind pensiile facultative de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, administrate de catre entitati autorizate stabilite in state membre ale Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European, suportate de angajator pentru angajatii proprii, in limita a 400 euro anual pentru fiecare persoana, nu sunt venituri impozabile si nu intra in baza de calcul al contributiilor sociale, cu respectarea plafonului lunar de 33% din salariul de baza brut al salariatului.
Doar contributiile de pensii facultative suportate de angajator intra in plafonul de 33% din salariul de baza brut al salariatului, nu si contributiile de pensii facultative suportate de salariat.
Primele de asigurarea voluntara de sanatate si abonamentele de servicii medicale
Conform art. 351 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, angajatorii, persoane fizice sau juridice, pot sa incheie contracte de asigurare voluntara de sanatate pentru angajatii lor, individual sau in grup, acordate ca beneficii aditionale la drepturile salariale ale acestora, in scopul atragerii si stabilizarii personalului angajat.
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Primele de asigurare voluntara de sanatate conform Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii suportate de angajator pentru angajatii proprii, in limita a 400 euro anual pentru fiecare persoana, nu sunt venituri impozabile si nu intra in baza de calcul al contributiilor sociale, cu respectarea plafonului lunar de 33% din salariul de baza brut al salariatului.
Reguli privind aplicarea scutirii de impozit pe venit si contributii sociale pentru primele de asigurare voluntara de sanatate suportate de angajator...continuarea in Ghid complet privind contributiile aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2023 >>>