Acesta a precizat ca, in cadrul reuniunii Grupului de Lucru Interinstitutional pentru evaluarea impactului economic, financiar si bugetar asupra Romaniei, generat de efectele epidemiei Covid-19, s-a discutat si despre amanarea cu o luna sau doua a termenului de plata pentru contributii, in cazul IMM-urilor.
"In primul rand ar trebui sa ajutam, in aceasta perioada, firmele care au angajati care se afla in dificultate, daca vorbim concret, de turism, de transporturi, de domeniul constructiilor de masini. In aceste domenii care sunt afectate imediat putem sa construim niste scheme de ajutor de stat care sa ajute, practic sa sprijine, plata salariilor.
Ministrul Finantelor a discutat despre posibilitatea schimbarii termenului de plata pentru contributii, pentru intreprinderile mici si mijlocii, amanarea cu o luna sau doua de zile, acestea fiind niste masuri concrete. Alte tipuri de masuri pe care noi le-am identificat, noi cei de la intreprinderile mici si mijlocii am propus aceste masuri, sa vedem daca ele vor fi puse in practica: am spus ca firmele, scazandu-le in acest moment comenzile si contractele comerciale, au nevoie de capital de lucru. Capitalul de lucru se poate realiza prin niste imprumuturi cu dobanda zero, cu garantii de la stat, astfel incat statul pune un leu si sistemul de multiplicare ajuta mult mai multe firme", a explicat Jianu, citat de Agerpres.
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Legis Plus Legislatia Muncii
40 Modele de Regulament Intern
Desi au fost discutate mai multe propuneri, nu s-au luat decizii concrete, iar comitetul se va reuni peste o saptamana.
"Propunerile pe care le facem sunt propuneri publice, menite a fi luate si de parlamentari. Chiar ministrul Finantelor a spus ca, neputand sa dea o astfel de Ordonanta de Urgenta, va merge in Parlament si va sustine un amendament. Din partea noastra exista deschidere pentru intreg mediu politic sa preia aceste masuri, sa le vedem puse in practica", a afirmat Florin Jianu, potrivit aceleiasi surse.