Concret, proiectul propune ca doar cei care isi desfasoara activitatea in domeniul pentru care detin titlul si daca au prevazute in fisa postului atributii care sa permita verificarea lunara a modului in care activitatea este valorificata in mod suplimentar, sa primeasca indemnizatie pentru titlul stiintific.
Daca legea se va schimba, va avea urmatorul continut:
"Art. V – Alineatul (1) al articolului 14 din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare se modifica si va avea urmatorul cuprins:
”(1) Personalul care detine titlul stiintific de doctor beneficiaza de o indemnizatie pentru titlul stiintific de doctor in cuantum de 50% din nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, care se acorda lunar numai daca isi desfasoara activitatea in domeniul pentru care detine titlul si daca are prevazute in fisa postului un set de atributii obiective si cuantificabile care sa permita verificarea lunara a modului in care activitatea acestuia este valorificata in mod suplimentar. Cuantumul salarial al acestei indemnizatii nu se ia in calcul la determinarea limitei sporurilor, compensatiilor, primelor, premiilor si indemnizatiilor prevazuta la art. 25.”
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
250 Modele Fise de Post
Cine beneficiaza de o indemnizatie lunara pentru titlul stiintific de doctor?
Va reamintim ca, potrivit expunerii de motive, in prezent, potrivit prevederilor art. 14 alin. (1) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, personalul din sectorul bugetar beneficiaza de o indemnizatie lunara pentru titlul stiintific de doctor in cuantum de 50% din nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, daca indeplineste cumulativ urmatoarele conditii...continuarea pe legislatiamuncii.ro >>>