Tocmai de aceea expertii de la Rentrop & Straton au pregatit un webinar in acest sens. Evenimentul va fi sustinut de reputatul specialist dna prof. univ. dr. Raluca Dimitriu va invita in data de 9 august.
Webinarul “Dinamica salariului minim. Plan de actiune” te va ajuta sa te lamuresti cu privire la noutatile introduse de OUG 142/2021, OUG 67/2022, Legea 135/2022, vezi AICI >>>
Important! In prezent exista 3 salarii minime:
1) Salariul minim general
2) Salariul minim in constructii
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
3) Salariul minim in agricultura si industria alimentara
Webinarul explica in detaliu modul de acordare a fiecaruia dintre acestea, precum si impactul salariului minim asupra altor drepturi ale salariatului.
Astfel, vor fi abordate aspecte privind:
- poprirea
- baza de calcul a unor indemnizatii si contributii
- raspunderea patrimoniala
- implicatiile asupra veniturilor unor categorii speciale de lucratori, cum ar fi zilierii ori internii.
- Inscrieti-va chiar acum!
DA, doresc sa ma inscriu la Webinar, detalii AICI >>>
Principalele teme care vor fi abordate la webinar
Noi reguli privind salariul minim brut pe tara
Conform OUG nr. 142/2021, in cazul contractelor individuale de munca incheiate incepand cu data de 1 ianuarie 2022, salariul minim se poate acorda pe o perioada de maximum 24 de luni de la momentul incheierii contractului. Dupa expirarea perioadei de 24 de luni, salariatul va fi platit cu un salariu de baza superior salariului de baza minim brut pe tara.
Majorarea salariilor minime in agricultura si industria alimentara
Conform Legii 135/2022, incepand cu data de 1 iunie 2022, angajatii din agricultura si industria alimentara trebuie sa primeasca cel putin 3.000 de lei brut pe luna, iar statul va taia din taxe, similar lucratorilor din constructii. Acest salariu minim de 3.000 lei brut este prevazut pana la 31 decembrie 2028.
Majorarea voluntara a salariului minim cu 200 de lei
Conform OUG nr. 67/2022, in perioada 1 iunie - 31 decembrie 2022, se scuteste de impozit si contributii sociale majorarea voluntara a salariului minim cu 200 lei. De aceasta facilitate temporara beneficiaza salariatii incadrati cu norma intreaga, la locul unde se afla functia de baza, persoanele nou angajate pentru care salariul brut este de 2.750 lei, dar nu si personalul platit din fonduri publice, detalii AICI >>>
Scutirea de taxe salariale pentru suma lunara de 200 lei se aplica si in cazul persoanelor nou-angajate in perioada iunie - decembrie 2022, daca nivelul salarial de baza lunar brut stabilit conform contractului individual de munca, fara a include sporuri si alte adaosuri, este de 2.750 lei.
Probleme si politici salariale
Va reamintim, puteti trimite propriile dvs. intrebari (2 intrebari) pe adresa mru@rs.ro, pana la data de 5 august!
Evitati amenzile participand la webinarul Dinamica salariului minim. Plan de actiune! Este un eveniment de exceptie care va permite contactul direct cu un specialist de top si, implicit, o informare profesionista si completa asupra acestui subiect de care va loviti permanent.
Inscrie-te ACUM si beneficieze de un pret SPECIAL, detalii aici >>>