d) exercitarea unei functii in cadrul unei autoritati executive, legislative ori judecatoresti, pe toata durata mandatului, daca legea nu prevede altfel;
e) indeplinirea unei functii de conducere salarizate in sindicat;
f) forta majora;
g) in cazul in care salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala;
h) de la data expirarii perioadei pentru care au fost emise avizele, autorizatiile ori atestarile necesare pentru exercitarea profesiei.
Daca in termen de 6 luni salariatul nu si-a reinnoit avizele, autorizatiile ori atestarile necesare pentru exercitarea profesiei, contractul individual de munca inceteaza de drept;
i) in alte cazuri expres prevazute de lege.
Portal Codul Muncii
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Legis Plus Legislatia Muncii
"Am o nelamurire: in cazul in care am la societati concedii medicale care cuprind ziua de 01.01.2022 modific salariul minim la 2.550 lei sau las cu salariul de 2.300 lei si modific la 2.550 lei cand salariatul revine din concediul medical? In Revisal am modificat la toti salariatii, deoarece nu stiam cine are medicale cu data de 01.01.2022. Este in regula?"
Raspunsul specialistilor:
Chiar daca in Revisal nu se raporteaza suspendarea pentru concediu medical, pe durata cat salariatii se afla in incapacitate temporara de munca au contractul de munca suspendat de drept in temeiul art. 50 lit. b) din Codul muncii.
In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptua situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept (art. 49 alin. (6) din Codul muncii).
Asadar, contractul nu poate fi modificat atata timp cat este suspendat.
In concluzie, salariul minim se va modifica la incetarea suspendarii CIM in baza deciziei angajatorului de modificare a acestui element al contractractului de munca.
Un raspuns oferit de catre expertii de la PortalCodulMuncii >>>