In acest context, mai bine de 80% dintre angajatii din Romania declara ca inflatia i-a afectat in aceasta perioada, doar un procent de 15% declarand ca au reusit sa se descurce bine in momentul de fata.
Conform unui barometru realizat de Frames, la comanda Digital HR:
"Cele mai mari batai de cap au fost, pentru majoritatea respondentilor (67%) legate de plata facturilor la utilitati (gaze, energie, intretinere). Plata ratelor la banca, in contextul majorarii dobanzilor, a reprezentat a doua mare provocare pentru cei intervievati, iar cresterea preturilor la alimente s-a aflat imediat pe locul urmator, cu 58% respectiv 43%", sustin expertii, citati de Agerpres.
Ce cresteri ale preturilor i-a afectat cel mai mult pe romani?
Vorbim despre cresterea preturilor la carburanti (38%), scumpirea medicamentelor (24%), a serviciilor (18%) si altele (11%).
Mai bine de 73% dintre participantii la barometru, au declarat ca veniturile sunt insuficiente, doar 18% declarand ca le ajung inca banii pentru a-si acoperi toate cheltuielile lunare. Un procent de 9% au refuzat sa raspunda la aceasta intrebare.
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
62% dintre participanti nu au economii, 22% au intre 1.000 si 2.000 de lei, iar 14% au mai mult de 2.000 de lei:
"Radiografia financiara a zilei arata ca, dupa doi ani de pandemie, marea majoritate a romanilor a intrat in acest tsunami de scumpiri vlaguiti din punct de vedere financiar. Cei mai multi si-au cheltuit si bruma de rezerve financiare pe care o aveau, iar perspectiva scumpirilor din aprilie reprezinta nu motiv de ingrijorare majora pentru cei mai multi dintre respondenti. Este o radiografie a saraciei, a unei tari a carei situatie financiara atarna de un fir de ata'', a tinut sa precizeze Adrian Negrescu, managerul Frames.
Aproximativ 61% dintre cei care au raspuns la chestionar cred ca o crestere salariala in jur de 1.000 de lei le-ar acoperi, macar in parte, cheltuielile generate de inflatie. Totodata, 18% au bifat varianta 1.000-1.500. lei, 11% pe cea intre 1.500-2.500 lei, 4% au marcat varianta peste 2.500 lei.
Ce solutie au salariatii romani pentru a rezolva aceasta criza?
43% dintre respondenti cred ca ar fi indicat sa caute loc de munca mai bine platit, 21% ar cauta inca un loc de munca/part-time/colaborare, 12% ar pleca din tara, iar restul au declarat ca nu au o solutie.
Este oare timpul sa iti schimbi profesia?
Afla de ce este important sa iei in calcul ACUM o schimbare de cariera!
Participa la un webinar exceptional sustinut de expertul Corina Neagu: “Reconversia profesionala – lux sau necesitate?”!
Beneficiile reconversiei sunt absolut spectaculoase, detalii aici >>>