Tocmai de aceea criza de personal a devenit un real cosmar pentru angajatorii din SUA, care par sa nu mai iasa la liman. Motivul? Americanii nu mai sunt dispusi sa lucreze pentru bani putini si beneficii aproape...inexistente. De asemenea, salariatii americani doresc sa aiba asigurari medicale, in contextul in care putini angajatori ofera astfel de beneficii.
Cu alte cuvinte, in ultimul an milioane de americani au demisionat, iar situatia continua. Este afectat chiar si domeniul tech, unde salariile si beneficiile sunt, de regula, foarte generoase.
In acest context, un antreprenor din SUA a apelat la o strategie ingenioasa pentru a fideliza si a gasi noi salariati: ofera 5.000 de dolari celor care renunta dupa doar o luna! Asa ca, cei care sunt nemultumiti isi pot vocaliza parerile dupa doar 2 saptamani de lucru.
Initial, pentru 2 saptamani de munca cei care demisionau primeau 2.500 de dolari, dar intre timp angajatorul si-a dat seama ca oferta nu este suficient de tentanta. Asa ca a crescut miza la 5.000 de dolari. Aceasta strategie a fost implementata de o companie tech care doreste sa atraga personal cu orice pret.
Chris Ronzio, CEO-ul Trainual, o companie de software din statul Arizona, SUA, a declarat pentru presa internationala ca isi plateste angajatii pentru a-si da demisia, observa hotnews.ro
Evident ca strategia sa a avut succes pana in momentul de fata, iar omul de afaceri declara ca nici unul dintre noii angajati nu a demisionat pana acum.
"Puterea de a-ti concedia compania si stimulentele financiare nu pot decat sa sustina piata muncii intr-un mod corect si oportun", considera antreprenorul.
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
250 Modele Fise de Post
Doar in luna noiembrie a anului trecut au demisionat nu mai putin de 4,5 milioane de americani, nemultumiti de ofertele de munca.
Fenomenul demisiilor in masa sau Big Quit
Depunerea demisiilor in masa a creat un fenomen fara precedent pe piata muncii din Statele Unite ale Americii, dar efectul a putut fi remarcat si in Europa. Ce se petrece, mai exact? Un numar covarsitor de angajati americani si-au depus demisiile in luna august 2021 si nu numai, ca o metoda de a protesta fata de conditiile de munca disponibile in acest moment.
Demisii in masa sau Big Quit
Evident ca acest Big Quit (Marea Renuntare) duce la grave repercursiuni la nivel economic si global, iar industria este afectata de aceasta criza fara precedent a lipsei de personal. Din august si pana acum, angajatorii americani au incercat sa ofere condiitii mai bune de munca in domeniile precizate. Dar fara succes, avand in vedere ca multi salariati prefera sa gaseasca alte metode de a castiga bani. Nici macar cresterile salariale nu i-au motivat pe angajatii din Horeca sau comert sa revina la locurile de munca...mai multe despre demisiile din America poti citi pe legislatiamuncii >>>