Concret, angajatii din industria IT isi doresc o crestere salariala care sa tina cont de inflatie, cu peste 20%, iar o treime nu se gandeste sa-si schimbe locul de munca, conform unui studiu Bestjobs, citat de Agerpres.
Conform cercetarii "Atragerea candidatilor IT in anul 2023", cei care activeaza in sectorul IT isi doresc un program flexibil si beneficii extra-salariale. De asemenea, acestia se asteapta sa creasca numarul de femei angajate in domeniul de specialitate.
Tendinta principala remarcata in urma centralizarii raspunsurilor obtinute se refera la retinerea candidatilor in a-si schimba jobul luand in considerare nivelul salarial in piata (28% dintre respondenti), precum si contraoferta de la locul actual de munca (23%), insa decizia poate fi decisiv influentata - conform a 46% dintre respondenti - de o crestere salariala de peste 20% oferita de o noua oportunitate profesionala.
Mai bine de 50% dintre respondenti (56%) considera ca organizatiile nu s-au adaptat la procesul de crestere a inflatiei, in timp ce 40% au raspuns ca aceasta adaptare s-a tradus printr-o crestere salariala sau prin oferirea unui mix de cresteri salariale si extra beneficii.
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
40 Modele de Regulament Intern
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Un subiect asupra majoritatea audientei s-a pus de acord este beneficiul cel mai atractiv din punct de vedere profesional: posibilitatea unui program de lucru flexibil (39%). La intrebarea "Care este motivatia cea mai mare in decizia de a accepta un job nou?", sistemul de lucru remote a adunat doar 15% din raspunsuri, vizavi de beneficiile salariale, in proportie de 46%.
In ceea ce priveste beneficiile la locul actual de munca, preferinta pentru programul de lucru flexibil (39%) s-a clasat cu mult inaintea altor optiuni precum programele de invatare si dezvoltare, voucherele de vacanta, plan de investitii in actiunile companiei sau activitati pentru wellbeing.