Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Salariatii din IT vor salarii de 10.000 lei lunar - media salariala este de 7.000 lei, in prezent

26 /Sep2024
Salariatii din IT vor salarii de 10.000 lei lunar - media salariala este de 7.000 lei, in prezent
Tags: salariati itsalarii it in crestereasteptari salariale it

Ca IT-ul este domeniul in care asteptarile salariale ale angajatilor sunt printre cele mai ridicate, nu mai este un secret pentru nimeni.

Asa ca asteptarile acestora au crescut cel mai mult in ultimul an, la 10.000 de lei lunar, in medie, arata o analiza publicata recent si citata de Agerpres.

Precizam ca media salariala in acest sector este, in prezent, de 7.000 de lei, net, pe luna.

De la inceputul lui 2024 si pana acum, aproape 20.000 de joburi noi au fost scoase in piata pentru sectorul IT, in scadere cu aproximativ 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aplicarile, in schimb, au ramas foarte aproape de nivelul aferent perioadei ianuarie - septembrie 2024, fiind inregistrat 820.000 de aplicari comparativ cu 850.000, in 2023, observa ejobs.

Candidatii din IT vor salarii de 10.000 lei, in medie

IT-istii au cele mai mari asteptarile salariale, in perspectiva unei noi angajari. Astfel, potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, media salariala neta in IT este de 7.000 de lei pe luna, la nivel national, in timp ce asteptarile candidatilor urca pana la 10.000 de lei, net.

Roxana Draghici, Head of Sales in cadrul eJobs.ro:

"Anul trecut, in aceeasi perioada, media reala a salariilor incasate era de 6.300 de lei, iar asteptarile erau de 9.000 de lei. Anul acesta vedem o diferenta de 43% intre mediile nete reale si asteptarile candidatilor. Comparativ, in domenii precum inginerie, retail, auto, servicii financiare sau productie, diferenta dintre cat castiga si cat ar cere de la un alt angajator, pentru aceeasi pozitie, variaza intre 15% si maximum 40%".

Cele mai mari salarii pentru specialistii care nu ocupa si functii manageriale sunt pentru arhitect IT - 15.000 de lei, dar cu asteptari medii de 20.000 de lei, software developer - 8.300 de lei (cu asteptari care urca pana la 11.000 de lei), data engineer - 8.500 de lei (si asteptari de 11.000 de lei) sau full stack developer - 8.000 de lei vs. asteptari de 10.000 de lei pe luna. Chiar si pentru juniorii cu maximum doi ani de experienta media salariala este de 4.500 de lei. Media creste pana la 6.700 de lei pentru cei care au intre doi si cinci ani de experienta, in timp ce seniorii cu mai mult de cinci ani de experienta se incadreaza intr-o medie salariala de 10.000 de lei, net.

Vizavi de asteptarile salariale pentru manageri, salariile cresc exponential, astfel ca media salariala neta, la nivel national, pentru un CTO este de 12.000 de lei, in timp ce asteptarile candidatilor pentru aceasta pozitie pleaca de la 16.000 de lei.

IT-ul ramane cel mai bine platit domeniu

"Chiar daca piata nu mai este la fel de fierbinte pentru cei care lucreaza in IT, in continuare ramane cel mai bine platit domeniu. Mai mult decat atat candidatii au fost obisnuiti in ultimii ani cu o anumita evaluare a muncii lor si, chiar si intr-un context mai delicat al pietei, continua sa se pozitioneze destul de sus din punct de vedere salarial. Tocmai de aceea, anul acesta IT-istii au fost specialistii ale caror asteptari salariale au crescut cel mai mult", se mai arata in comunicat.

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Salariatii din IT vor salarii de 10.000 lei lunar - media salariala este de 7.000 lei, in prezent":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz

Atentie la hartuirea la locul de munca!

Protejati-va impotriva amenzilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz

Atentie la hartuirea la locul de munca!

Protejati-va impotriva amenzilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz".