Concret, este un pas inainte pentru locuri de munca mai bine platite, dar si pentru o mai mare stabilitate economica si sociala, conform ministrului Muncii si Solidaritatii Sociale, Simona Bucura Oprescu.
Aceasta a mai adaugat pe pagina Facebook a Ministerului Muncii ca:
"Odata cu adoptarea acestei legi vom avea o mai buna protectie a lucratorilor din Romania. Cresterea salariilor este un pas inainte pentru locuri de munca mai bine platite dar si pentru o mai mare stabilitate economica si sociala. Prin aplicarea acestei legi urmarim reducerea saraciei in munca si protejarea puterii de cumparare. Este un angajament pe care ni l-am asumat sa nu lasam pe nimeni in urma si sa imbunatatim conditiile de munca si de viata".
Va informam ca proiectul de lege privind salariul minim european, initiat de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, a fost promulgat in data de 13 noiembrie.
Concret, actul normativ transpune in legislatia nationala Directiva UE 2022/2041 privind salariile minime adecvate in Uniunea Europeana. Acest demers are ca scop asigurarea unui trai decent pentru toti lucratorii din Romania si reducerea inegalitatilor salariale.
Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, impreuna cu partenerii sociali - sindicate si patronate - a creat un mecanism de stabilire a salariului minim care sa tina cont de puterea de cumparare a populatiei, de salariul mediu si de productivitatea muncii, oferind astfel o crestere reala si sustenabila a veniturilor pentru lucratorii romani. Legea garanteaza ca salariile mici vor creste...mai multe pe legislatiamuncii >>>