Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Sapte din zece angajatori nu majoreaza beneficiile acordate de Craciun

19 /Dec2019
Tags: cadouri craciunbonusuri craciunsondaj angajatorirecompense

Cum arata in Romania primele si beneficiile acordate salariatilor? Cate companii au cu adevarat grija de bunastarea anajatilor si cati dintre angajatori se gandesc sa ofere salariatilor bonusuri de Craciun sau un al treisprezecelea salariu?

Un sondaj recent arata ca doar doi din zece angajatori vor acorda salariatilor beneficii de Craciun mai mari decat cele de anul trecut. Acelasi raport indica faptul ca sapte din zece angajatori nu vor majora deloc valoarea beneficiilor. Exista si situatii in care, la unul din zece angajatori, vor exista chiar salarii mai mici decat in anul precedent. 

Conform sondajului, aproape trei din zece angajatori vor oferi beneficii de Craciun de cel mult 150 de lei per angajat, iar la unul din zece valoarea beneficiilor ajunge pana la 300 de lei, informeaza Agerpres. 

"Prime de sarbatori cuprinse intre 300 si 500 de lei vor acorda aproape doua din zece companii si tot atatea sustin ca isi recompenseaza echipa in aceasta perioada cu beneficii a caror valoare este peste 500 de lei. Doar unul din zece angajatori afirma ca valoarea beneficiilor va depasi acest prag, iar ceilalti nu au putut preciza valoarea cumulata a tuturor beneficiilor acordate angajatilor", se arata in sondajul BestJobs efectuat in perioada 25 noiembrie - 10 decembrie 2019, pe un esantion de 235 companii mici, medii si mari din Romania, citat de aceeasi sursa. 

De asemenea, 46,6% dintre angajatorii care au raspuns sondajului amintit vor oferi prime in bani, insa exista si angajatori care ofera si alte beneficii: 27,4% vor acorda tichete cadou salariatilor cu ocazia Craciunului, iar 16% aleg sa-si rasplateasca echipa pentru munca depusa tot anul cu produse de sezon.

In plus, un procent de 17,8% se gandesc si la cei mici si le ofera cadouri inclusiv copiilor angajatilor. Totodata, raportul indica faptul ca 45% dintre respondenti vor organiza o petrecere pentru toti membrii echipei. Zile libere suplimentare cu ocazia sarbatorilor de iarna ca beneficiu pentru salariati vor acorda 8% dintre companii.

Pe de alta parte, 27,4% dintre angajatorii chestionati au afirmat ca acorda beneficii de Craciun tuturor angajatilor, indiferent daca firma e pe pierdere, in timp ce unii vor alege doar anumite departamente pe care sa le recompenseze. Alti 26% dintre respondenti sustin ca valoarea beneficiilor creste in linie cu profitabilitatea companiei. Ceea ce este valabil si invers, pentru ca 12,3% dintre angajatori afirma ca nu acorda niciun fel de prime sau cadouri de Craciun daca firma nu este profitabila sau ofera doar ceva simbolic.

Referitor la atmosfera de sarbatoare din companii, Agerpres citeaza acelasi studiu care arata ca "in peste jumatate (52%) dintre companiile chestionate se organizeaza Secret Santa, iar in aproape una din doua firme este impodobit un brad de Craciun. Circa 8% dintre respondenti declara ca vor organiza inclusiv ateliere tematice (decoratiuni, prajituri etc.)".

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Sapte din zece angajatori nu majoreaza beneficiile acordate de Craciun":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz

Atentie la hartuirea la locul de munca!

Protejati-va impotriva amenzilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz

Atentie la hartuirea la locul de munca!

Protejati-va impotriva amenzilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz".