Dupa intrarea in vigoare a Regulamentului General pentru Protectia Datelor Personale (GDPR), un act normativ vital care prevede amenzi extrem de dure (20 de milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri) pentru abateri privind respectarea confidentialitatii informatiilor despre angajatii si clientii dvs., mai multe firme au fost sanctionate deoarece nu aveau introdusa clauza GDPR in contracte.
In plus, inspectorii ITM au aplicat sanctiuni angajatorilor care NU au inclus in RI (Regulamentul intern) clauza cu privire la dreptul salariatilor de a opta pentru continuarea activitatii pana la 65 de ani.
Cum va protejati?
Primul pas este sa introduceti anumite mentiuni in Regulamentul intern al firmei – singurul document care va ajuta pe dvs., angajatorul, si care – atentie! – are exact aceeasi putere ca si contractul individual de munca.
Da, vreau sa comand stick-ul Regulamentul intern in avantajul dvs.!
Legis Plus Legislatia Muncii
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Va prezentam aceste mentiuni obligatorii pe stick-ul "Regulamentul intern in avantajul dvs.", impreuna cu alte informatii extrem de utile privind modul cum trebuie adus la zi acest document prin prisma recentelor schimbari legislative privind:
- programe individualizate de munca
- egalitatea de sanse si de tratament intre barbati si femei
- evidenta programului de lucru
- conditiile acordarii concediului fara plata
- Regulamentul General pentru Protectia Datelor Personale
- facilitatea inregistrarilor in Revisal
- munca nedeclarata
- procedura concedierii pentru necorespundere profesionala etc.
Vreau ACUM Regulamentul Intern!
Regulamentul intern va permite sanctionarea abaterilor disciplinare!
Si asta deoarece in Regulamentul intern puteti mentiona la liniuta toate faptele pe care le considerati abateri disciplinare, precum si sanctiunile concrete pentru fiecare dintre ele!
In lipsa acestor mentiuni, v-ar fi destul de greu sa sanctionati o anumita fapta ca abatere disciplinara, deoarece Codul muncii e destul de vag in aceasta privinta.
Stick-ul Regulamentul intern in avantajul dvs. va arata exact ce prevederi sa introduceti si, mai ales, cum sa le formulati, dat fiind ca acest document are, repetam, exact aceeasi putere ca si contractul individual de munca. In plus, pe stick gasiti raspunsuri detaliate la o multime de intrebari punctuale, extrem de interesante si care va privesc in mod direct, ca angajator.
Iata in continuare sumarul complet al lucrarii:
I. Elaborare si aplicare
1. Ce este regulamentul intern?
2. Ce NU este regulamentul intern?
3. Elaborarea regulamentului intern
4. Obligatia de consultare a salariatilor
5. Contestarea legalitatii regulamentului intern
6. Modalitati de completare si de modificare a regulamentului intern
7. Controlul legalitatii dispozitiilor cuprinse in regulamentul intern
8. Sanctiunea pentru neintocmirea regulamentului intern
II. Regulamentul intern pe capitole
1. Continutul regulamentului intern
2. Clauze obligatorii
3. Clauze recomandabile
4. Clauze interzise
V-am pregatit un bonus de exceptie!
Am introdus in aceasta lucrare un capitol foarte generos (28 de pagini) despre un alt document deosebit de important pentru dvs. - Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF), un act juridic obligatoriu conform Codului Civil, care face 2 lucruri:
1. Descrie modul cum este structurata firma dvs. – cu departamente, sectii, birouri, agentii, sucursale;
2. Descrie atributiile si competentele acestor subunitati, raporturile dintre ele, raporturile cu conducerea firmei, felul cum se iau si se aplica deciziile.