Nu toata lumea gandeste la fel, din fericire, asa ca cei care au ajuns la concluzia ca nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu activitatea lor de zi cu zi, ar trebui sa faca ceva, in acest sens. De ce sa te multumesti cu un job pe care-l detesti, cu un sef nesuferit si cu un salariu mult prea mic, avand in vedere efortul depus?
Daca ai unul dintre "simptomele" prezentate mai sus, ar fi bine sa treci la actiune.
Ce alte fapte ar trebui sa te faca sa te gandesti la reorientare profesionala?
- imposibilitatea de a evolua profesional
- conditiile de munca epuizante, stresul, etc
- lipsa unor provocari profesionale
Ce poti face pentru schimba situatia?
40 Modele de Regulament Intern
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
250 Modele Fise de Post
1.Raporteaza-te la un domeniu care te pasioneaza. Cu totii avem anumite inclinatii profesionale si abilitati, iar de acolo ar trebui sa pornim in momentul in care ne alegem cariera pe care vrem sa o urmam. Niciodata nu e prea tarziu sa dai curs acestor inclinatii, asa ca fa tot posibilul sa mergi pe drumul pe care ti-l doresti. In primul rand, stabileste-ti clar un tel pe care sa-l atingi.
2. Urmeaza cursuri de formare profesionala in domeniul dorit. Asa cum am mentionat mai devreme, este important sa stabilesti ce te atrage, pentru a avea un punct de plecare. Asigura-te ca acele cursuri sunt calitative, acreditate, iar certificatul pe care il vei obtine are un nivel de recunoastere optim, pentru atingerea telului tau.
3. Activitatile de voluntariat pot fi alta sursa buna de informatii, in contextul in care asa vei reusi sa inveti lucruri noi, fara a fi nevoit sa cheltuiesti bani. Pentru inceput, poate fi un start, alege un domeniu care te atrage si implica-te, s-ar putea sa fii uimit de oamenii si relatiile pe care le poti crea, in acest fel.