Acesta a criticat vehement practici diverse HR necesare in monitorizarea muncii si sanatatea in munca, de la pontaje, condica de prezenta, medicina muncii si monitorizarea angajatului in telemunca.
"Zona asta juridica pe noi ne omoara - cu pontaje, cu toate nebuniile din lume, care inca mai exista: deci suntem tara in care, pe de o parte, avem telemunca si, pe de alta parte, avem pontaj. Iar la telemunca cred ca ar trebui sa mergem la fata locului sa vedem unde, care e camera aluia - exagerez, dar asa a fost. Mi-au spus colegele mele de la HR ca la una dintre ele (dintre variantele de munca la domiciliu sau telemunca, n.r.) trebuie sa aiba grija inclusiv daca (angajatul, n.r.) isi rupe piciorul ducandu-se la baie in timpul muncii. Adica suntem dusi cu pluta, sincer! In 2020! Si avem pontaje, condica de prezenta si pontaje. Eu vad ca am un angajat care jumatate de luna face pontaje. Si acum, intre noi fie vorba: 99% dintre pontajele alea sunt facute la misto. Avem evaluarea la risc, o chestie nationala, in care pentru fiecare sediu in parte trebuie facuta evaluarea la risc. Avem multe ineptii. Ati vazut ca medicina muncii s-a facut online in pandemie? Cand am auzit ca ala face medicina muncii online - i-a explicat cum sa-si ia tensiunea la televizor. Cat de nebun trebuie sa fii? Deci cum putem sa flexibilizam?", a declarat Dragos Anastasiu, citat de Agerpres.
De asemenea, in opinia sa, nenumarate obligatii sunt introduse de catre functionari “ca sa-si justifice existent”, precizand insa ca acest lucru nu este unul generalizat:
40 Modele de Regulament Intern
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
"Din pacate, in zona de functionarime se fac tot felul de acte si se introduc tot felul de chestiuni acolo, pentru ca fiecare trebuie sa-si justifice existenta, pe partea cealalta sa plimbe niste hartii, si daca hartiile alea n-ar mai fi, n-ar mai avea ce sa plimbe. Nu vreau sa fiu rau, nu este ceva generalizat".