Potrivit ministrului, a fost finalizat actul normativ care reglementeaza digitalizarea relatiilor de munca prin posibilitatea folosirii semnaturii electronice la semnarea contractului de munca, precum si prin posibilitatea de a pastra documentele de munca in arhiva electronica. Astfel, contractul de munca electronic si semnatura electronic pentru CIM devin realitate.
Cititi si: Proiect OUG: Contract electronic, semnatura electronica si modificari pentru telemunca
“Gata! Sunt gata sa ating urmatorul meu obiectiv: digitalizarea relatiilor de munca. Am dedicat mult timp rezolvarii problemelor pensionarilor. Asa am simtit eu sa imi arat respectul fata de niste oameni care au muncit o viata. Mai am multe de rezolvat. De rezolvat, nu de facut promisiuni. Mi-ar fi usor sa stau linistita, odihnita si sa arunc cu promisiuni.
Nu am uitat, insa, nicio clipa ca trebuie sa fac mai mult pentru cei care muncesc. Pot sa fac, in limita competentelor mele la Ministerul Muncii. Urmatorul pas este descris mai jos. Daca ar avea ziua mai multe ore, as face mai mult. Vad atatea oportunitati, vad atatea lucruri nefacute de prea multi ani. A platit un pret prea mare Romania sa nu se faca treaba in sistemul public in sensul de a adresa nevoile celor care muncesc/au muncit”, a scris ministrul Violeta Alexandru pe pagina sa de socializare.
Totodata, ministrul Muncii a detaliat masurile pe care noul act normativ le va implementa, precizand ca simplificarea relatiilor de munca si digitalizarea lor s-a facut dupa consultarile cu sindicatele, patronatele si antreprenorii din Romania.
“Dupa consultari cu sindicatele si patronatele, dupa discutii cu antreprenori din Bucuresti si din tara am luat decizia de a face un pas major in ce priveste digitalizarea relatiilor de munca si, implicit, simplificarea derularii acestora.
Cititi continuarea aici!
Am finalizat actul normativ prin care, pentru prima data in Romania:
• se va putea folosi semnatura electronica atat la semnarea cat si la modificarea sau incetarea Contractului Individual de Munca;
• se va putea folosi semnatura electronica la instructajul SSM inclusiv in cazul telemuncii;
• documentele se vor putea pastra in arhiva electronica;
• activitatea telesariatului, care nu va mai fi obligat sa mentioneze locul in care presteaza activitatea, se va putea verifica prin mijloace electronice...Cititi continuarea aici!