De ce? Pentru ca este foarte posibil sa pierdem oameni valorosi din pricina lipsei de comunicare sau a altor factori care pot deveni la fel de importanti. Este vital sa aflam ce l-a facut pe angajatul in cauza sa ia aceasta decizie, doar in acest fel putem invata ce ar trebui sa schimbam atunci cand vine vorba de managementul resurselor umane.
In ce conditii ar trebui sa i se faca o contra-oferta angajatului:
1. Atat timp cat valorile sale se aliniaza cu cele ale firmei, iar angajatul in cauza este o persoana competenta, poate ca managerul nu ar trebui sa il lase sa plece. Merita sa cresti venitul salarial al unui astfel de angajat, atat timp cat pretentiile sale nu sunt exagerate. Desigur, acest lucru ar trebui sa ramana in continuare confidential. S-ar putea sa il nemultumeasca si alte aspecte, afla tot ce il deranjeaza si incearca sa remediezi.
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Legis Plus Legislatia Muncii
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
2. Atunci cand angajatul isi prezinta demisia din cauza unui conflict de la locul de munca, pe care l-a avut cu superiorii sau alti colegi, este bine sa analizezi serios situatia inainte de a-i accepta demisia. Poate ca acesta este nevinovat si ar trebui motivat sa ramana, este important sa stii ce se petrece la nivel de firma, ca manager, indiferent de situatie.
3. Daca angajatul iti spune ca simte ca stagneaza profesional si nu poate evolua in cadrul firmei, ar trebui sa-ti faci probleme. Este important sa le oferi oamenilor posibilitatea de a creste si dezvolta, in acest fel vor deveni mai productivi si vor dori sa se implice mai mult in activitatea companiei, dorindu-si sa devina mai buni.
4. Angajatii care au venit in companie datorita brandului si au avut dorinta de a lucra in cadrul firmei, ar trebui de asemenea valorificati. Cine stie, poate de-a lungul drumului s-au petrecut anumite erori care au condus la un management deficitar, acest lucru afectand starea de spirit a angajatului. Cei care si-au dorit sa faca parte din echipa sunt oamenii care au avut o dorinta, aceea de a lucra si a se dezvolta profesional alaturi de echipa ta.
5. Daca angajatul este unul important in cadrul firmei, priceput in ceea ce face, nu te sfii sa il intrebi ce se petrece si de ce doreste sa plece. Fii pregatit cu o contra-oferta atragatoare si, cine stie, poate vei reusi sa iti pastrezi profesionistii. Desigur, nu ar trebui sa onorezi pretentiile financiare absurde, dar tine minte ca niste bani in plus angajatilor competenti s-ar putea sa fie cheia catre succesul afacerii tale.
Orice ar fi, angajatorii ar trebui sa tina minte ca oamenii care se implica la locul de munca si care doresc sa creasca profesional trebuie tinuti aproape, acestia fiind extrem de importanti pentru buna functionare a companiei. Comunica cu ei si afla ce isi doresc si vezi cum poti pune in aplicare cerintele lor.