Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton- Liderul informatiilor specializate din Romania
portal-resurseumane.ro

Legea 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor. Ce trebuie sa faca firmele care NU au autorizatie de securitate la incendiu

07 /Nov2017
Tags: legea 307/2006 modificataautorizatie de securitate la incendiuapararea impotriva incendiilor 2017

Vesti mai putin bune pentru acei detinatori ai cladirilor care nu au autorizatii de securitate la incendiu, in contexul in care Legea 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor ar putea fi modificata, in curand.

In acest sens, o serie de parlamentari au propus un proiect de lege care sa ii protejeze pe cetateni, in special dupa tragedia petrecuta in Clubul Colectiv, in cadrul caruia zeci de oameni si-au pierdut viata, ca urmare a nerespectarii legislatiei in vigoare, in ceea ce priveste securitatea la incendiu.

 

Panouri de instiintare cu mesajul: aceasta cladire functioneaza FARA autorizatie de securitate la incendiu

Asa vor fi intampinati cei care vor merge in astfel de locatii, indiferent de natura firmei care detine o astfel de cladire. Propunere a fost adoptata tacit de Senat, in urma cu cateva zile, iar multi au numit-o chiar "legea Colectiv".

Mai multe despre aceasta propunere legislativa poti gasi pe site-ul Camerei deputatilor, adica aici.

Expunerea de motive mentioneaza:

"In acest domeniu, normele juridice nu au fost suficiente pentru a preveni tragedii prin pierderea de vieti omenesti ca urmare a incendiilor, din punct de vedere statistic riscul de incendiu ramanand cel mai frecvent tip de risc care poate genera situatii de urgenta."

Asadar, detinatorii cladirilor fara autorizatie nu vor mai avea scapare, daca legea va fi adoptata.
Care va fi mesajul afisat si cum trebuie acesta scris? In propunerea legislativa este mentionat ca mesajul trebuie sa fie scris cu litere de tipar de culoare de avertizare galben, de minimum 10 cm pe fundal alb. Se va afisa „acest spatiu functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu”.


Daca legea va fi aprobata, patronii vor avea 10 zile la dispozitie pentru a afisa panourile de instiintare, cu mesajul mai sus mentionat.
Cine nu va respecta legislatia, va risca amenzi intre 20.000 de lei si 50.000 de lei, se mai arata in propunerea legislativa.


IMPORTANT!

Proiectul legislativ a obtinut doar votul Senatului, asa ca nu este inca in vigoare. Camera Deputatilor este for decizional, in acest sens. Doar daca va fi votata favorabil, promulgata de presedintele tarii si publicata in Monitorul Oficial, legea se va aplica si va incepe sa produca efecte la nivel de tara.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Legea 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor. Ce trebuie sa faca firmele care NU au autorizatie de securitate la incendiu":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

NOU! Teste de Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

Recrutati cei mai buni oameni pentru firma dvs!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor".
bufff
© copyright 2012 - 2025 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

NOU! Teste de Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

Recrutati cei mai buni oameni pentru firma dvs!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor".