In perioada 20 - 22 iulie 2017 se va desfasura o actiune nationala de control in domeniile relatiilor de munca si securitatii si sanatatii in munca la agentii economici care desfasoara activitati de spalatorie si intretinere a autovehiculelor cod CAEN 4520.
Actiunea isi propune cresterea gradului de constientizare a angajatorilor si lucratorilor care desfasoara astfel de activitati privind necesitatea aplicarii si respectarii la locul de munca a legislatiei in domeniu.
Activitatile din domeniul repararii si intretinerii autovehiculelor au un mare impact asupra securitatii si sanatatii lucratorilor, prin faptul ca riscurile pot genera accidente si pot afecta atat lucratorii implicati in mod direct in aceasta activitate, cat si pe cei care vor deservi si/sau utiliza un mijloc de transport intretinut necorespunzator.
In afara de pericolele generale asociate oricarui mediu de lucru, operatiunile de intretinere a autovehiculelor implica unele pericole specifice, care pot genera o multitudine de riscuri daca desfasurarea acestora nu se face in siguranța, cum ar fi utilizarea unor echipamente de munca electrice in mediu umed, utilizarea substantelor chimice folosite pentru degresare si spalare etc.
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
...citeste mai multe pe PortalSSM >>>
Cu ocazia acestei actiuni nationale, in domeniul SSM se vor verifica urmatoarele:
- Verificarea indeplinirii masurilor dispuse cu ocazia intocmirii proceselor-verbale de control anterioare;
- Existenta autorizatiei de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca;
- Desemnarea de catre angajator a unuia sau mai multor lucratori pentru a se ocupa de activitatile de protectie si prevenire a riscurilor profesionale din unitate;
- Asigurarea de catre angajator a EIP pentru protejarea la umezeala si zgomot;
- Controlul utilizarii de catre lucratori a EIP;
- Realizarea de catre angajator a evaluarii riscurilor pentru SSM a lucratorilor, inclusiv la alegerea echipamentelor de munca, a substantelor sau produselor chimice utilizate si la amenajarea locurilor de munca;
- Elaborarea de instructiuni proprii de SSM inclusiv privind spalarea si intretinerea autovehiculelor;
- Intocmirea de catre angajator a planului de prevenire si protectie;
...citeste continuarea pe PortalSSM >>>