Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cat investeste anual un angajator in formarea profesionala a unui salariat roman

28 /Nov2017
Tags: formarea profesionala 2017cursuri formare profesionala romania 2017

Ca si angajatii romani au devenit din ce in ce mai interesati de a progresa profesional, iar training-urile sunt printre facilitatile dorite de acestia, nu mai este un secret de mult timp.

Asa se face ca majoritatea companiilor au incept sa isi trimita salariatii la cursuri si formari profesionale. Conform datelor puse la dispozitie de Institutul de Statistica (INS) o firma cheltuieste anual, in jur de 1.700 de lei, pentru instruirea profesionala a unui angajat.

Aceste valori pot varia semnificativ, in functie de domeniu, companie, bugetul alocat de aceasta, cifra de afaceri, etc.


In 2015, unu din cinci angajati din Romania (21,3%) a participat la cursuri de formare profesionala, arata un studiu INS.

In comparatie cu alte tari europene este putin, dar totusi reprezinta un pas inainte pentru Romania, avand in vedere ca numarul persoanelor care au participat la training a crescut cu 3,5%, fata de anii anteriori.


Ce a dezvaluit studiul INS?

Costul  mediu al  formarii profesionale continue ce a revenit unui participant a fost de 1.705 lei, in cursul anului 2015.  Pe activitati economice, comparativ cu media pe  economie, s-au  observat  valori  semnificativ  mai  mari  ale  costului mediu  al  formarii profesionale continue  pe  participant  in  activitatile de informatii  si  comunicatii (3.602 lei,  de doua ori peste media pe economie), productia  si  furnizarea  de  energie  electrica  si  termica (3.010 lei, de 1,8 ori peste media pe economie),  respectiv in industria  extractiva  (2.917  lei,  de  1,7  ori  peste media pe economie).

Cei din domeniul hotelier si al restaurantelor au avut parte de cele mai putine traininguri, iar aici sumele de bani investite in medie au fost foarte mici (579 lei).


Specialistii IT romani care lucreaza in strainatate ar dori sa se intoarca in tara

Chiar daca foarte multi dintre specialistii IT din Romania au ales sa lucreze in strainatate, atrasi de veniturile mult mai mari, nu inseamna ca acestia nu ar dori sa se reintoarca in tara, la un moment dat.

In acest context, un studiu a aratat ca mai bine de 77% dintre specialistii IT ar dori sa se intoarca, daca conditiile vor permite acest lucru...citeste mai multe despre specialistii IT aici >>>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cat investeste anual un angajator in formarea profesionala a unui salariat roman":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz

Atentie la hartuirea la locul de munca!

Protejati-va impotriva amenzilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz

Atentie la hartuirea la locul de munca!

Protejati-va impotriva amenzilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Hartuirea si discriminarea la locul de munca. Noutati legislative si studii de caz".