Atunci cand te afli la inceput de drum in cariera, este posibil sa nu stii exact ceea ce ar trebui sa faci pentru a deveni mai bun in domeniul pe care l-ai ales.
Unul dintre cele mai importante aspecte este acela de a invata in permanenta, indiferent cate cursuri si specializari ai urmat pana in prezent. Este esential sa fii la curent cu tot ceea ce este nou in aria ta si fii sigur ca mereu vor exista schimbari, chiar si in intervale relativ scurte de timp.
Participarea la diverse conferinte sau cartile de specialitate care iti intregesc universul cunoasterii sunt o alta buna metoda prin care poti descoperi multe lucruri interesante, importante in domeniul tau. De asemenea, foloseste internetul in orice chestiune care te framanta, vei gasi cu usurinta informatiile de care ai nevoie. Aboneaza-te la cele mai importante newslettere din domeniul tau de activitate.
Alte reguli pentru a avansa in cariera:
- tine minte ca progresul se petrece in timp, adica, pas cu pas. Nu te astepta sa devii, peste noapte, managerul unei companii, fii realist si vei reusi in ceea ce iti doresti, atat timp cat vei munci pentru scopul tau.
- fii sigur ca te afli in locul potrivit, adica la locul de munca potrivit. Dupa cum am mentionat si mai sus, este foarte important sa lucrezi in domeniul care te pasioneaza, altfel iti va fi mai greu sa ajungi acolo unde ti-ai propus.
- ca sa ai parte de reusite profesionale trebuie sa muncesti mult, nu incerca sa eviti acest lucru. Majoritatea oamenilor de afaceri care au reusit sa aiba succes in bussinesul lor, sunt aceia care au fost dispusi sa aloce timpul necesar acestui demers. Valorifica ajutorul managerului, a colegilor, a profesorilor, cu siguranta vei reusi sa progresezi daca te vei implica cu adevarat in ceea ce intreprinzi.
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
40 Modele de Regulament Intern
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Ce intrebari ar trebui sa te framante constant, pentru a sti ca esti pe drumul cel bun? Iata despre ce este vorba:
- Care sunt obiectivele tale profesionale si ce plan ai, pentru a ajunge acolo unde iti doresti?
- Ce nivel de cunostinte ai in domeniul in care vrei sa progresezi?
- Ce reusite ai avut pana acum in cariera ta?
- Ce faci, mai exact, pentru a reusi sa iti atingi obiectivele?
- Ai incredere ca poti realiza ceea ce iti doresti sau trebuie sa lucrezi si la acest capitol?
Psihologii mentioneaza importanta increderii de sine, observand ca nu putini sunt cei care nu au cunostinte extraordinare intr-un domeniu anume, dar reusesc sa progreseze gratie determinarii lor.