Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton- Liderul informatiilor specializate din Romania
portal-resurseumane.ro

Femeilor le este mai greu sa devina antreprenori: de ce se intampla acest lucru

17 /Oct2016
Tags: locuri de munca femeidiscriminare profesionalafemei antreprenor

Majoritatea oamenilor au senzatia ca lupta dintre sexe a luat sfarsit, iar in acest moment o femeie poate avea un job de conducere, fara sa fie vreo problema in acest sens.

 

Totusi, ce se petrece atunci cand o femeie vrea sa treaca de la statutul de angajat la ce de antreprenor?

Ei bine, conform lui Katherine Hays, cofondator al unui start-up de succes din America, inca nu este atat de simplu pentru o femeie sa reuseasca la locul de munca sau in propria afacere. Aceasta a mai atras atentia asupra faptului ca de cele mai multe ori este singura femeie din cadrul sedintelor importante, aratand ca nu exista atatea femei care sa ocupe functii cheie, asa cum s-ar putea crede.

Studiile arata ca femeile se confrunta cu neincrederea celorlalti si atunci cand vine vorba de finantarea unei afaceri. Astfel, in America, de exemplu, doar 8% din start-up-urile pornite de femei au primit finantare de seria A ( intre 3 si 15 milioane dolari). Numarul femeilor care se lanseaza in afaceri este in scadere cu 30%, fata de anul 2014.


Se pare ca domeniul tehnologiei devine din ce in ce mai criticat pentru lipsa posturilor ocupate de femei, discrepanta intre barbatii si femeile care lucreaza in aceasta zona fiind evidenta. Specialistii cred ca nu este benefica aceasta dezechilibrare a balantei si considera ca, intr-un sector economic cheie, asa cum este cel al tehnologiei, ar trebui sa lucreze mai multe femei, lipsa diversitatii fiind considerata o adevarata problema. Sansele ar trebuie sa fie egale considera Female Founders Fund, o organizatie care sprijina femeile in carierele lor.


Barbatii par a obtine mai usor banii necesari pentru a pune ideile in practica, asa ca cei care isi deschid start-up-uri vor fi mai avantajati, in acest sens.


Antreprenorii se descurca mai greu decat salariatii?


Cu toate ca munca de antreprenoriat presupune multa dedicare, ambitie, timp si bani investiti, se pare ca cei care au decis sa isi ia viata in propriile maini nu au un trai prea bun.

Conform sondajelor realizate de Institutul National de Statistica, antreprenorii romani intampina mai multe greutati decat salariatii, citeste mai multe despre antreprenoriat in Romania aici.

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Femeilor le este mai greu sa devina antreprenori: de ce se intampla acest lucru":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

NOU! Teste de Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

Recrutati cei mai buni oameni pentru firma dvs!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor".
bufff
© copyright 2012 - 2025 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

NOU! Teste de Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor

Recrutati cei mai buni oameni pentru firma dvs!

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "TOP 9 teste HR: Angajare, Evaluare si Motivare a angajatilor".