Acesta are in vedere incurajarea antreprenoriatului si a ocuparii in randul studentilor, prin sustinerea infiintarii de intreprinderi care activeaza in sectoare economice cu potential competitiv, potrivit unui comunicat CNIPMMR, informeaza Agerpres.
Cine va putea participa la acest proiect? Care sunt studentii eligibili?
Grupul-tinta vizat in proiect este format dintr-un numar de 350 de studenti (nivel ISCED 5-7) si doctoranzi (studenti doctoranzi, nivel ISCED 8) cu domiciliul/resedinta in regiunile mai putin dezvoltate ale Romaniei - Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest si Centru, dar si din regiunea Bucuresti-Ilfov.
Cum se va desfasura proiectul?
In primul rand, vor fi organizate mai multe cursuri de formare profesionala, stagii de practica si mentorat. Dupa aceea, vor fi selectate 26 de persoane care vor participa la un concurs de idei de afaceri pentru obtinerea unei finantari cuprinse intre 40.000 de euro si 60.000 de euro.
In acest context, primele 13 planuri de afaceri care creeaza 2 locuri de munca vor obtine 40.000 euro, iar primele 13 planuri de afaceri care propun 3 locuri de munca vor obtine 60.000 euro.
Concret, 350 de persoane vor fi selectate in vederea participarii la cursurile de formare antreprenoriala, 350 de persoane vor fi ulterior testate in vederea evaluarii potentialului antreprenorial, iar 350 de certificate de absolvire vor fi emise de ANC pentru atestarea imbunatatirii competentelor in domeniul antreprenorial.
250 Modele Fise de Post
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Este demn de mentionat ca in cadrul proiectului trebuie create si mentinute 65 de locuri de munca, 26 de planuri de afaceri propuse de reprezentanti ai grupului tinta vor fi aprobate spre finantare si vor fi realizate 29 de rapoarte de stagii de practica aferente stagiului efectuat de persoanele ale caror planuri de afaceri au fost selectate in vederea acordarii de ajutor de minimis, plus inca 3 rezerve.
Precizam si ca proiectul a fost dezvoltat cu Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), va fi implementat in ianuarie 2022 - decembrie 2023 si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.